Biståndshandläggare/utskrivningsplanerare, studievikariat

Biståndshandläggare/utskrivningsplanerare, studievikariat

Vill du ha ett spännande arbete och vara en av oss i teamet som ansvarar för de kommunala insatserna efter sjukhusvård och samtidigt vara med och utveckla samverkan mellan kommunen och Regionen för att säkerställa en god och säker vård för Solnas medborgare?

Vi kan erbjuda dig en trevlig arbetsplats med många skratt och professionella medarbetare i olika åldrar. Våra lokaler finns i Solna stadshus, nära allmänna kommunikationsmedel.

Beskrivning av arbetet
Arbetet innebär att du ansvarar för att säkerställa att de Solnabor som vårdas på sjukhus och kommer att behöva kommunala insatser vid utskrivningen får en trygg och säker hemgång från socialtjänsten och att det sker i samverkan med Regionen. Kommunikationen med hälso- och sjukvården sker med stöd av WebCare och förutom socialtjänstlagen regleras arbetet av Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård samt den överenskommelse som är fastställd mellan kommuner och Regionen i Stockholms län.

Ditt uppdrag som biståndshandläggare innebär är att du med kunden i fokus ger information, vägledning, tar emot anmälan/ansökan, utreder, bedömer, och fattar beslut om insatser enligt socialtjänstlagen utifrån ansökan om bistånd. I arbetet ingår det att följa upp beställda insatser gentemot utförare och den enskilde samt bidra till avdelningens utvecklingsarbete.

Beskrivning av kvalifikationer
Vi söker dig med socionomexamen eller motsvarande högskoleutbildning. Du ska ha erfarenhet av biståndshandläggning sedan tidigare och helst även som utskrivningsplanerare/vårdplanerare. Utöver det, är en bakgrund inom vård- och omsorg av stort värde. Vi vill att du är kunnig i lagstiftning och de regelverk som styr verksamheten. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket, både med att förstå och att kunna uttrycka dig i tal och skrift samt ha datorvana. Erfarenhet av verksamhetssystem LifeCare och Procapita samt uppföljningssystem PhoniroCare är meriterande. Då vi arbetar enligt IBIC (Individens behov i centrum) som utredningsmetodik vill vi gärna att du har erfarenhet av det samt har en god dokumentationsvana.

Det är viktigt att du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter, att du kan strukturera ditt ansvarsområde samtidigt som du ska kunna samverka med kolleger, närstående och andra professioner. Du behöver vara empatisk och ha en förståelse för olika huvudmäns uppdrag och snabbt kunna sätta dig in i olika situationer med fokus på den enskilde och vara lojal mot de beslut och mål som gäller i vår verksamhet.

Du ska vara tydlig i din kommunikation, kunna säkerställa att budskap når fram och kunna prata om olika förväntningar med berörda parter. Som person behöver du vara trygg och stabil och stresstålig, då det stundtals kan vara ett högt tempo. Vi värderar även lojalitet högt, då det är viktigt att följa de beslut och mål som verksamheten har. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värderar yrkeserfarenhet högt.

Mer information och ansökan

Studievikariat under dagtid måndag-fredag från juni 2020-mars 2021 med trolig förlängning till augusti 2022. Tillträde efter överenskommelse. Månadslön med individuell lönesättning

Välkommen med din ansökan senast 2020-04-13.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande, tar vi endast emot din ansökan digitalt. Klicka på "ansök knappen".

Kontaktpersoner:

Kristina Landelius, samordnare och Kristina Jungmar, chef för myndighetsutövning SoL tel. Kontaktcenter 08-746 10 00

Fackliga företrädare Vision och SSR kan kontaktas via kontaktcenter tel. 08-746 10 00

Vill du läsa mer om oss som arbetsgivare? Gå in på www.solna.se

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad och uppfyller kraven, men inte från dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Omvårdnadsförvaltningen ansvarar för äldreomsorgen samt omsorg om personer med funktionsnedsättning. Verksamheten drivs genom privata entreprenörer eller i Solna stads regi och vår uppgift är att hjälpa människor till ett tryggt, självständigt och värdigt liv.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 13 apr 2020 (11 dagar kvar)