Biståndshandläggare, Solna stad

Biståndshandläggare, Solna stad

Vi söker dig som är nyfiken, har rätt erfarenhet och som är sugen på att arbeta i en ny kommun. Du ska trivas i rollen som myndighetsutövare, ha ett intresse av att vara med att utveckla och driva vår verksamhet framåt samt att samverka mellan kommun och landsting, så att en god och säker omvårdnad säkerställs för Solnas medborgare.

Hos oss arbetar vi teambaserat i geografiska team och vi kan erbjuda dig en trevlig arbetsplats med många skratt och med professionella medarbetare och en verksamhet i ständig utveckling. Våra lokaler finns i Solna stadshus, nära allmänna kommunikationsmedel.

Beskrivning av arbetet
Ditt uppdrag som biståndshandläggare är att du med kunden i fokus ger information, vägledning, tar emot anmälan/ansökan, utreder, bedömer, gör individuella behovsbedömningar och fattar beslut om insatser enligt socialtjänstlagen utifrån ansökan om bistånd. I arbetet ingår det att följa upp beställda insatser gentemot utförare och den enskilde samt bidra till avdelningens utvecklingsarbete. Vi ansvarar för personer över 18 år, den största målgruppen är personer över 65 år.

Beskrivning av kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen eller likvärdig högskoleutbildning. Du ska ha erfarenhet av att arbeta som biståndshandläggare de senaste åren eller med annan myndighetsutövning inom socialtjänsten. Utöver det, är en bakgrund inom vård- och omsorg av stort värde. Vi vill att du är kunnig i den lagstiftning som styr verksamheten. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska språket och kunna uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenhet av datasystemen Procapita, Lifecareär meriterande. Då vi arbetar enligt IBIC som utredningsmetodik vill vi att du har kunskap i det samt har en god dokumentationsvana. Det är viktigt att du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter, att du kan strukturera och prioritera ditt ansvarsområde på ett effektivt sätt så att du håller uppsatta tidsramar samtidigt som du ska kunna samverka med kolleger, närstående och andra professioner. Du ska vara tydlig i din kommunikation, kunna säkerställa att budskap når fram och kunna bemöta olika förväntningar med berörda parter med ett gott bemötande. Som person behöver du vara trygg och stabil. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värderar livs- och yrkeserfarenhet högt.

Mer information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på dagtid måndag-fredag. Sista ansökningsdatum är den 2 april 2018. Vi kommer att hålla löpande intervjuer under annonstiden tills rekryteringen är klar och tar endast emot ansökan via vårt rekryteringssystem, ReachMee. Vi tillämpar individuell lönesättning och använder oss av årsarbetstid. Friskvårdsbidrag i Wellnet, tillgång till gym finns i stadshuset.

Har du frågor om tjänsten? Kristina Jungmar, avdelningschef eller Kristina Landelius, samordnare tel. kontaktcenter 08-746 10 00

Fackliga företrädare Vision och SSR kan kontaktas via kontaktcenter tel. 08-746 10 00

Vill du läsa mer om oss som arbetsgivare? Gå in på www.solna.se

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av tjänsten, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Omvårdnadsförvaltningen ansvarar för äldreomsorgen samt omsorg om personer med funktionsnedsättning. Verksamheten drivs genom privata entreprenörer eller i Solna stads regi och vår uppgift är att hjälpa människor till ett tryggt, självständigt och värdigt liv.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 2 apr (12 dagar kvar)