Biblioteken i Solna och Sundbyberg söker två lagspelare

Biblioteken i Solna och Sundbyberg söker två lagspelare

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för stadens kultur- och fritidsverksamhet vilket involverar verksamheter inom såväl fritid, idrott och kultur. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.Här på biblioteken i Solna och Sundbyberg är ett av de viktigaste uppdragen att ge små barn nycklar till språket, läsandet och lärandet. Det gör vi med utgångspunkt från våra bibliotek i Hallonbergen, i Signalfabriken i centrala Sundbyberg, i Solna centrum och i Bergshamra. Genom bidrag från Statens kulturråd för "stärkta bibliotek" söker vi nu tillsammans två bibliotekarier med inriktning barn för att arbeta uppsökande. Självklart jobbar ni tillsammans men med placering antingen i Solna eller Sundbyberg. Bibliotek Sundbyberg och Solna Bibliotek är hbtq-certifierade vilket innebär att vi strävar efter att arbeta inkluderande och normkritiskt.

Som bibliotekarier hos oss kommer ni tillsammans att arbeta uppsökande med förskolans 1 - 3 åringar, pedagoger och vårdnadshavare med fokus på språkutveckling och flerspråkighet.

Era arbetsuppgifter består av sagostunder och andra läsfrämjande aktiviteter med barnen för förskolan, inspirationsträffar med pedagoger och vårdnadshavare, bokförmedling och utlåning. Ni kommer också i viss mån att delta i arbetet på biblioteken tillsammans med kollegor som arbetar läsfrämjande med barn och unga.

Vi vill att ni har en akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan likvärdig utbildning. Erfarenhet av arbete med barn och unga i flerspråkiga miljöer är meriterande. Det är även meriterande med erfarenhet av utåtriktat och uppsökande arbete till exempel inom en organisation, på bibliotek eller inom annan verksamhet.

Som personer är ni kreativa, engagerade och har kunskap om barns språkutveckling. Ni kan också leda och driva projekt.

Befattningarna är tidsbegränsade anställningar på heltid under ett år med möjlighet till förlängning. Tjänsten finansieras genom Kulturrådets satsning på "stärkta bibliotek. Projektmedel söks årsvis och den totala projektperioden är som längst tre år. Tillträde 2019-01-01. Ansök senast den 2018-10-07. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Vi tar endast emot ansökningar via den här sidan: https://www.sundbyberg.se/ledigajobb?rmpage=job&rmjob=2672&rmlang=SE

Kontaktpersoner

Kristina Herrlander, Bibliotekschef tel: 0725831666

kristina.herrlander@solna.se

Margareta Engstrand, Bibliotekschef tel: 08-706 8479

margareta.engstrand@sundbyberg.se

Maria Söderström Sörensen, Utvecklingsledare tel: 0725831664

maria.soderstrom-sorensen@solna.se

Facklig kontaktperson: Nås via kommunens växel, tel: 08-706 80 00
Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 7 okt (14 dagar kvar)