Bibliotekarie till Bergshamra Solna stad

Bibliotekarie till Bergshamra Solna stad

Nu söker vi efter vår nya kollega till Bergshamra bibliotek.

Tillsammans med dig vill vi fortsätta att driva och utveckla vår verksamhet och arbeta för att Bergshamra bibliotek ska fortsätta vara den levande och viktiga plats i lokalsamhället som det är. Vi vill fortsätta utveckla verksamheten mot barn och unga och våra övriga prioriterade grupper. Särskilt vill vi satsa på det läsfrämjande arbetet för och med barn och unga med funktionsnedsättning. Vi söker dig med stort intresse för och gärna med erfarenhet av att arbeta med denna målgrupp. Du kommer också att arbeta med läsfrämjande arbete för de yngre åldrarna upp till mellanåldern. Här finns möjlighet att ta egna initiativ och påverka innehållet i tjänsten. Det erbjuds också goda möjligheter till kompetensutveckling via kurser och utbildningar.

Om Bergshamra bibliotek
Vi är ett ganska litet bibliotek, eller det beror förstås på vad du jämför med, men oavsett vad är vi en liten arbetsgrupp som består av mig (Sofia), Jenny, William (och dig), och våra timanställda som täcker upp vid behov. Jenny har främst fokus på barn i mellanåldern och uppåt. Jag, Sofia, är platsansvarig och har även fokus på de yngre barnen upp till skolåldern, där jag ser fram emot att få en kollega. Tillsammans ansvarar vi för vuxenverksamheten och stöttar upp överallt i verksamheten där det finns behov. William arbetar som biblioteksassistent.

Vi är en arbetsgrupp som är vana att snabbt gå från idé till handling. Eftersom vi är en liten grupp samarbetar vi kring det mesta och har ett flexibelt förhållningssätt.

På biblioteket samverkar vi med fritidsklubbar, ungdomsgårdar, öppna förskolor och skolor i området samt en hel del med Sundbybergs bibliotek (inom Stärkta bibliotek bland annat). Vi jobbar även med Boken kommer-service, en arbetsuppgift som kommer ingå i din roll. Förra året ökade både antalet besök och andelen utlån hos oss, vilket vi är jätteglada över! Vi har flera "stammisar" på vårt bibliotek och jobbar "nära" våra besökare. Läs gärna mer om oss på vår hemsida eller följ oss på Instagram och Facebook!

Så här beskriver Kristina Herrlander, bibliotekschef i Solna stad, Bergshamra bibliotek:
"Ett bibliotek som har mycket aktiviteter och program, till exempel väldigt populära sagostunder och många andra roliga aktiviteter för barn och unga. Personalen är duktig och ligger rejält i framkant. Det är en mycket engagerad arbetsgrupp!"

Vad innebär arbetet?
Tjänsten har ett stort fokus på barn. Vi vill att barnverksamheten ska fortsätta drivas framåt och utvecklas. Tjänsten kommer att fokusera på barn och unga med funktionsvariationer och de yngsta barnen upp till mellanstadieåldern. Liksom för oss andra kommer vuxenverksamheten även att ingå i din roll. Du kommer även att vara delaktig i större engagemang som biblioteket bemannar, såsom exempelvis sommarfestivalen på Skytteholmsparken och vid Nationaldagsfirandet i Hagaparken.

Vi jobbar i nära samverkan med biblioteken i Solna centrum och Ulriksdalsskolans bibliotek och viss del av arbetstiden kommer att vara förlagd till Solna centrums bibliotek. Det är därför viktigt att du trivs både i vårt lokala bibliotek och på det stora centrumbiblioteket. För att bemanna biblioteket i Bergshamra har vi lite längre pass, cirka 4 timmar. Dag- och kvällstid har vi Meröppet, när ingen av oss i personalen är på plats. Var åttonde söndag kommer du att jobba i Solna centrum och du kommer även att ingå i sommarschemat för Solna centrum när Bergshamra bibliotek har sommarstängt.

Vem söker vi?
Vi söker dig som vill ha ett roligt, stimulerande och kreativt arbete och som har högskoleutbildning med inriktning Bibliotekets- och informationsvetenskap eller en annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har tidigare arbetslivserfarenhet av läsfrämjande/uppsökande arbete och kunskap om de prioriterade grupperna. Vi är en HBTQ-certifierad verksamhet och ser därför att du som söker har kunskap om normkritiskt förhållningssätt. Du har kunskap om bibliotekssystem och behärskar Officepaketet. Det är meriterande om du tidigare har jobbat med sociala medier.

Som person tar du egna initiativ, kan arbeta både självständigt och i grupp och trivs bra i ett utåtriktat arbete.

Mer information och ansökan
Tjänsten är tillsvidare på heltid, 39,5 h/v med tillträde enligt överenskommelse. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår enligt schema.

Vid frågor får du gärna höra av dig till mig, Sofia Kemi, utvecklingsledare och platsansvarig på Bergshamra bibliotek, på sofia.kemi@solna.se. Tyvärr har jag svårt att svara i telefon under arbetstid och hoppas därför att det är okej med mail. Facklig företrädare är Marika Lindhagen, Vision, 08-746 1548.

Du söker enkelt utan CV eller Personligt brev senast den 2020-08-16. Vi hanterar alla ansökningar när sista ansökningsdag passerat.

Vi ber dig att inte ladda upp några dokument såsom CV, personligt brev eller LinkedIn-profil. Istället får du svara på några frågor som dyker upp när du trycker på ansök-knappen. På så vis vill vi ge dig möjlighet till en enkel jobbansökan och oss möjlighet att utvärdera våra kandidater på lika villkor. Processen kommer att bestå av tester, intervju, arbetsprov och referenstagning.

Vi har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från säljare av annons- eller rekryteringstjänster.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för stadens kultur- och fritidsverksamhet vilket involverar verksamheter inom såväl fritid, idrott och kultur. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 16 aug 2020 (6 dagar kvar)