Bibliotekarie med samordningsansvar för program vid Solna centrums bibliotek

Bibliotekarie med samordningsansvar för program vid Solna centrums bibliotek

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för stadens kultur- och fritidsverksamhet vilket involverar verksamheter inom såväl fritid, idrott och kultur. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.Vilka är vi?

Vid biblioteken i Solna arbetar cirka 22 medarbetare. Vi ger biblioteksservice till alla solnabor med särskilt fokus på prioriterade grupper enligt vår biblioteksplan och utifrån stadens övergripande vision. Biblioteksverksamheten utgår från våra tre folkbiblioteksenheter och det digitala biblioteket. Vi driver även två skolbibliotek. Biblioteken i Solna är HBTQ-certifierade sedan 2015 och vi jobbar aktivt med likabehandlingsfrågor. Vi är organiserade i tre utvecklingsgrupper samt en stabsgrupp.

Vad innebär arbetet?
Arbetet innebär att driva samordning och utveckling av programverksamheten vid Solna centrums bibliotek med våra samarbetspartners samt i nära samarbete med kommunikationsansvarig bibliotekarie och kollegorna vid Bergshamra och Ulriksdals bibliotek. En prioriterad uppgift är att stärka inriktningen av programverksamheten vad gäller aktiviteter för våra prioriterade målgrupper. Alla medarbetare vid biblioteken i Solna deltar aktivt i det uppsökande och läsfrämjande arbetet. Bemanning av bibliotekets diskar ingår samt kvälls- och helgtjänstgöring enligt schema.
Huvudsaklig arbetsplats är Solna centrums bibliotek, tjänstgöring vid andra biblioteksenheter kan förekomma.

Vem söker vi?
Nu söker vi dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av programverksamhet och kunskap om folkbibliotekens prioriterade uppdrag. Du har arbetat med webbpublicering och har viss kunskap om bildhantering. Du har kunskap om sociala medier och hur olika målgrupper nås bland annat via sociala medier. Du har kunskap om funktionen "Egen nedladdning" och viss erfarenhet av arbete vid ett bibliotek samt med något bibliotekssystem. Du har viss kunskap i aktuell barn- och ungdomslitteratur. Vi vill gärna att du har erfarenhet av att arbeta vid en HBTQ-certifierad verksamhet. Du är initiativrik och ansvarstagande, kan jobba kreativt tillsammans med andra men även självständigt och du förstår att samarbete är viktigt för att gå i mål med gemensamma uppdrag. Du är van att ibland arbeta under viss tidspress och att leverera resultat utifrån satta mål.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett roligt och stimulerande arbete tillsammans med engagerade kollegor. Tillsammans arbetar vi för att ge solnabor i alla åldrar ett attraktivt utbud och vara en relevant mötesplats. Personalföreningen Skakis erbjuder olika former av aktiviteter och alla tillsvidareanställda har tillgång till friskvårdsbidrag.

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Kristina Herrlander, bibliotekschef, 08-746 16 66. Facklig kontaktperson är Marika Lindhagen, Vision, 08-746 15 48.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde omgående. Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 28 januari 2019. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Urval sker löpande under ansökningsperioden.

Vi kommer att tillämpa intervju, arbetsprov och referenstagning under rekryteringsprocessen.
Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 28 jan (8 dagar kvar)