Barnskötare visstids-/vikarieanställning till Solna stad

Barnskötare visstids-/vikarieanställning till Solna stad

Tillsammans utvecklar vi förskolor där alla barn ska kunna lyckas i sitt tillägnande av nutidens och framtidens viktiga kunskaper. Vår målsättning är att ge alla barn kunskaper som rustar dem för livet. Vi tror att det är mötet mellan barn och personal i förskolan som är det allra mest avgörande för att nå goda resultat.

Om arbetsplatsen
Södra centrumområdets förskolor söker tre barnskötare eller dig som har en annan relevant utbildning för förskolan. I området ingår Augustendal, Dungen och Fantasia förskolor. Förskolorna ligger i Skytteholm respektive Huvudsta. Vi söker nya medarbetare till våra tre förskolor. Solna stad driver ett två-årigt digitaliseringsprojekt där även vår enhet deltar. Vi får kontinuerlig kompetensutveckling med hjälp av kollegor från Solnas barn- och utbildningsförvaltning.

Vad innebär arbetet?
Du arbetar med barn i åldrarna 1-3 år men både vill och kan arbeta med barn i förskolans alla åldrar. I arbetet med barnen har du utgångpunkt i så väl det pedagogiska som omsorgsuppdraget och ser att de båda bildar en helhet utifrån riktlinjerna i förskolans läroplan. Tillsammans med dina kollegor arbetar du för förskolans alla barn. Du förväntas också vara delaktig i dokumentationen av de pedagogiska processerna och i reflektionerna över barns utveckling och lärande. Du verkar för en god samverkan med barnens vårdnadshavare. Hela arbetslaget samverkar kring dagens alla moment, med fokus på barnen och att vi alla är varandras arbetsmiljö. Du ska kunna ta öppnings- och stängningstider.

De tre tjänsterna är visstidsanställningar, i första hand vårterminen 2020, för rätt person finns möjlighet till förlängning.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är utbildad barnskötare eller har någon annan relevant utbildning för att arbeta med barn i förskolan. Du har kunskap om barns utveckling, rättigheter och behov. Du är van vid att arbeta i enlighet med förskolans styrdokument och kan omsätta dina teoretiska kunskaper i det praktiska arbetet med barnen. Du är positiv och lösningsfokuserad, har förmåga att skapa goda professionella relationer med barn, föräldrar, kollegor och ledning. Du är en engagerad och handlingskraftig pedagog som vill utveckla dig i din yrkesroll. Du är en medforskande och medupptäckande pedagog som gärna provar nya arbetssätt. Kunskap och erfarenhet av arbete med barn i förskolan är ett krav, kunskap om specialpedagogik är meriterande. Du behärskar svenska i både tal och skrift samt är van användare av digitala verktyg. De aktuella tjänsterna är på avdelningar för barn mellan 1-3 år och vi ser helst att du har erfarenhet av att arbeta med barn i den åldern.

Du ska kunna göra korrekta avvägningar i ditt arbete. Du arbetar mot mål, och kan förändra inriktning när målen och förutsättningarna ändrar sig samt förstår din roll och ser till hela verksamhetens behov. Som person är du lugn, uppmärksam i ditt bemötande, har lätt för att samarbeta med andra, är stabil och lyhörd samt har en positiv attityd till ditt arbete med barnen i fokus. Vi vill att du aktivt bidrar med förslag och idéer som utvecklar verksamheten.

Vårt erbjudande
Våra tre förskolor befinner sig i ett utvecklingsskede med ny ledning sedan 1 juli 2019. Du får möljighet att utvecklas i din yrkesroll samt att dela med dig av dina egna erfarenheter.

Mer information och ansökan
Vi kommer att bjuda in till intervjuer löpande under annonseringstiden. Om du blir inbjuden till en intervju sk du ta med aktuellt examensbevis samt aktuellt utdrag ur belastningsregistret. Om du inte har ett sådant rekommenderar vi att du beställer ett i samband med att du skickar in din ansökan.

Tjänsterna är visstidsanställningar/vikariat på 75-80 % med tillträde den 8 januari 2020 eller enligt överenskommelse. Vid frågor är du välkommen att kontakta rektor Marielouise Strömqvist och biträdande rektor Shirin Nahavandchi på dungen@solna.se

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 15 december. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare
Typ av anställning Vikariat
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (5 dagar kvar)