Avtalsansvarig inom Gata & Trafik till Solna stad

Avtalsansvarig inom Gata & Trafik till Solna stad

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Tekniska förvaltningen i Solna stad har en viktig roll i stadens utveckling. Vi erbjuder solnaborna en ren, trygg och välfungerande stadsmiljö och förser stadens verksamheter med ändamålsenliga och effektiva lokaler. Stadsmiljöavdelningen ansvarar för stadens gator, trafik, parker samt renhållning och avfall. Fastighetsavdelningen förvaltar och genomför investeringar i stadens fastigheter och samverkar med andra förvaltningar vid om- och nybyggnationer.
Är du en trafikingenjör som vill ta ett övergripande ansvar för avtalsområdet Gata & trafik i Solna stad? Vill du bidra till stadens mål om framkomlighet, tillgänglighet och säkerhet för alla trafikslag? Då kan du mycket väl vara den vi söker!

Solna stad växer rekordsnabbt. För att möta förväntningarna hos solnaborna utvecklas staden. I Solna växer flera nya stadsdelar fram där Arenastaden och Hagastaden kanske är mest kända som ett par av Europas största och mest komplexa stadsbyggnadsprojekt.

Som avtalsansvarig för Gata & trafik har du möjlighet att vara med och påverka och utveckla framkomligheten, tillgängligheten och trafiksäkerheten för solnaborna och stadens besökare.

Stadsmiljöavdelningen är en del av tekniska förvaltningen som är en renodlad beställarorganisation. Fokus ligger på att planera, beställa och följa upp våra entreprenörers arbeten inom exempelvis områdena vägbeläggning, trafiksignaler, trafikskyltar, vägmarkeringar och parkeringsövervakning.

Vi sitter i nyrenoverade lokaler i Solna stadshus mitt i Solna centrum. T-bana, bussar, tvärbana och pendeltåg finns runt knuten och Solna centrum erbjuder bra service.

Arbetsuppgifter
Som avtalsansvarig har du ett övergripande ansvar för koordinering, planering och genomförande av samtliga aktiviteter inom avtalsområdet Gata & trafik. Du gör behovsanalyser, kvalitetsgranskningar och följer upp våra entreprenörers arbete. Du har daglig kontakt med solnaborna genom ärendehantering inom stadens kontaktcenter. Du analyserar och prioriterar inkomna ärenden i kontaktcenter. Du är även ansvarig för uppföljningen av ett eller flera entreprenörsavtal inom området Gata & trafik.

Du får också en rådgivande funktion i stadsbyggnadsprocessen där du bistår med kunskap och kvalitetsgranskning inom trafikområdet. Inom ramen för stadsbyggnadsprocessen samverkar du även med kollegor från andra förvaltningar.

Rollen innebär kontaktytor med solnabor, entreprenörer och kollegor runt om i staden.

Kvalifikationer
För den här tjänsten söker vi dig som vill ta ett övergripande ansvar för avtalsområdet Gata & trafik. Du har högskoleutbildning med inriktning mot trafik eller annan utbildning som staden bedömer vara likvärdig.

Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet inom trafikområdet, gärna från en politiskt styrd organisation. Det är meriterande om du tidigare har deltagit i upphandlingsarbete och har erfarenhet av entreprenörsstyrning och avtalsuppföljning. Erfarenhet av lokala trafikföreskrifter (LTF) samt trafikanordningsplaner (TA-plan) är meriterande. Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet.

För att trivas i rollen är det viktigt att du är analytisk, trivs med utveckling och förändring och samarbetar bra med andra. Du tar initiativ, arbetar mot uppsatta mål, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

Som person är du strukturerad och noggrann. Du är samverkansorienterad och har god förmåga att självständigt planera och prioritera ditt arbete. Du tar ansvar och har ett gott omdöme. Du ser förbättringspotential i verksamheten och bidrar gärna till att vidareutveckla ditt eget, gruppens och förvaltningens och stadens arbetssätt.

Du behärskar svenska språket mycket väl både i tal och skrift. Du har en god stilistisk förmåga vilket för oss innebär att du uttrycker dig vårdat, enkelt och begripligt. Du innehar B-körkort.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: 2018/11/30. Ansökningar behandlas löpande.

Kontaktperson: Stadsmiljöchef Andreas Evestedt, andreas.evestedt@solna.se

Fackliga representanter
  • Marika Lindhagen, Vision, marika.lindhagen@solna.se, 08-746 15 48
  • Jenny Bäck, Naturvetarna, jenny.back@solna.se, 08-746 35 37
Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 30 nov (11 dagar kvar)