Assistent till Familjerätten

Assistent till Familjerätten

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer, till personer med funktionsnedsättning eller missbruk samt för stöd till brottsoffer och personer i behov av ekonomiskt stöd. Vi ger råd, stöd och handlägger frågor som rör barn- och ungdom, familjerättsfrågor, psykisk funktionsnedsättning och missbruk, samt frågor som rör brottsoffer och försörjningsstöd.Om arbetsplatsen

Sedan 2014 är Solna värdkommun för den gemensamma familjerätten Solna-Sundbyberg-Ekerö. Familjerätten ingår i socialtjänstens verksamhet och tillhör organisatoriskt barn- och ungdomsenheten som består av cirka 75 medarbetare organiserade i utredningsgrupper, placerings grupp, och familjerätt. På familjerätten arbetar tio familjerättssekreterare och en assistent.

Vad innebär arbetet?

Du kommer att ansvara för de faderskapsutredningar som görs på barn födda i Solna, Sundbyberg och Ekerö. Arbetet innehåller även viss administration såsom att ta fram olika uppföljningsmaterial och statistik inom området samt fakturahantering.

Vem söker vi?

Vi ser helst att du som söker har gymnasieutbildning med ekonomisk eller social-inriktning. Du har dokumenterad erfarenhet av liknande arbete från socialförvaltning/kommunal verksamhet samt mycket god datavana.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi söker Dig som kan arbeta självständigt under ansvar, är noggrann, kan samarbeta/samverka och är serviceinriktad.

Vårt erbjudande

Vi kan erbjuda Dig ett stimulerande och ansvarsfullt arbete och en erfaren arbetsgrupp. Arbetsplatsen ligger belägen i Solna Business park, med närhet till kommunikationer.

Mer information och ansökan

Har du frågor så är du välkommen att ringa till Camilla Backlund, sektionschef tel 08-746 11 34

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 19 november 2018.

Anställningen är en allmän visstidsanställning, heltid 100% med tillträde 1 mars 2019 eller efter överenskommelse och under ett år.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.
Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Administration, Assistent, Juridik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 19 nov (3 dagar kvar)