Är ni vårt nya förskollärarteam till de äldre barnen?

Är ni vårt nya förskollärarteam till de äldre barnen?

Tillsammans utvecklar vi förskolor där alla barn ska kunna lyckas i sitt tillägnande av nutidens och framtidens viktiga kunskaper. Vår målsättning är att ge alla barn kunskaper som rustar dem för livet. Vi tror att det är mötet mellan barn och personal i förskolan som är det allra mest avgörande för att nå goda resultat.

Om arbetsplatsen

På Borgens förskola har vi sex avdelningar belägna i två hus. De äldre barnen har sina avdelningar i Sockerbiten. På förskolan ligger fokus just nu på implementering av nya läroplanen och på språkutvecklande arbete och digitalisering.

Vi arbetar bla med QR koder där barnen med hjälp av en lärplatta tillsammans med en pedagog kan scanna t.ex. en saga eller en sång. Med hjälp av QR koderna kan vi

även erbjuda sånger på olika språk. QR koderna väcker nyfikenhet hos barnen och alternativ i undervisningen i vår verksamhet.

Vi är nu inne på termin två i Läslyftet för våra förskollärare i enheten där vi arbetar för att utveckla kompetensen kring flerspråkighet i förskolan. Våra förskollärare träffas i ett

nätverk tillsammans i enheten för att ta del av ny forskning samt delta i ett kollegialt lärande.

Vad innebär arbetet?

Vi söker dig som brinner för utveckling, samt vill utmanas och utvecklas i din roll som pedagog. Du är en förskollärare som vill ge våra barn i förskolan goda förutsättningar att växa och utvecklas till kreativa och trygga individer. Du ska ha förmåga att möta varje barns behov, då vi sätter tillgänglighet och inkludering i fokus. Du ska med ditt engagemang sträva efter att skapa lekfulla, utmanade och stimulerande lärmiljöer för barnen. Vi söker dig som har ett medforskande, utmanande, nyfiket, lyssnande och reflekterande förhållningssätt med barnen i fokus.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har förskollärarexamen med legitimation, alternativt är utbildad lärare mot de yngre åldrarna, och har några års erfarenhet från arbete i förskola. Du har erfarenhet av utvecklingssamtal och pedagogisk dokumentation, samt av olika former av samverkan (föräldramöten, daglig kontakt med föräldrar).

Vi söker dig som är engagerad och intresserad av förskolans utveckling samt är väl förtrogen med läroplanen. Du är van att använda IKT som en naturlig del i det pedagogiska arbetet och den pedagogiska dokumentationen. Du arbetar också aktivt med att utveckla det pedagogiska arbetet på avdelningen och på förskolan som helhet. Du känner glädje och lust att följa barns lärande och brinner för att arbeta med kreativa uttrycksformer. Du är en medforskande pedagog med det kompetenta barnet i fokus. Du låter barnen få möjlighet att pröva sina förmågor och utforska omvärlden.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig en intressant och spännande arbetsplats. Vi erbjuder möjligheter att tillsammans med oss utveckla ett kreativt och öppet arbetsklimat med delaktighet och inflytande både för pedagoger och barn. Vi har pedagogiska måltider, arbetskläder och ni kan växla in semesterersättning till extra semesterdagar.

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till förskolechef Kristina Jönsson 08-746 1605. Facklig kontaktperson för Lärarförbundet är Kristina Karhunen 076-378 6650.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde i augusti 2019.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 15 april. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 15 apr (27 dagar kvar)