Redovisningsekonom 100 %

Redovisningsekonom 100 %

Som nyckelspelare i vårt lag värderar vi ekonomisk kompetens, god samverkansförmåga och pedagogisk inställning.

Om tjänsten

Tonvikten i arbetet som ekonom i Solna församling innebär att svara för det ekonomiska arbetet gällande budget, uppföljning, bokslut, årsredovisning, löpande bokföring och intern kontroll. I arbetet ingår även arbete med stiftelseförvaltning, deklarationer, statistik, avstämning samt att vara föredragande av budget och bokslut för kollegor, kyrkoråd och kyrkofullmäktige.

Tjänsten är på heltid och innefattar vissa möten förlagda kvällstid. Administrativa chefen är närmsta chef och du kommer att ha ett nära samarbete med församlingens två ekonomiadministratörer.

Vem är du?

Vi tror att du är en noggrann, ansvarstagande och självgående person.

Du har högskoleutbildning inom ekonomi med inriktning på redovisning eller motsvarande samt några års erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter.

Du trivs i en roll som lagspelare och kan presentera budget och bokslut pedagogiskt för hela arbetslaget samt besitter en förmåga att konstruktivt samverka med församlingens förtroendevalda.

Du uppskattar ett omväxlande arbete med både övergripande strategiska frågor och operativa arbetsuppgifter.

Det är även önskvärt att du delar Svenska kyrkans värdegrund.

Ansökan

Ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev där du beskriver dig själv, dina erfarenheter och egenskaper. Sänd oss din ansökan senast 30 juni. Intervjuer sker löpande.

Skicka din ansökan till: solna.forsamling@svenskakyrkan.se

Har du frågor kring tjänsten kontakta gärna:

Ewa Engman Zappalá, administrativ chef
Tel: 08-546 646 36

Niklas Lång, kyrkoherde
Tel: 08-546 646 35

Facklig företrädare för Vision:
Andreas Salé
Tel: 070-459 95 10
Mer info
Kontaktperson Johanna Norin
Telefon 08-546 646 00
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://svenskakyrkan.se/solna
Sista ansökningsdag 15 juli 2022 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Svenska kyrkan Solna församling

Solna församling har funnits på plats i Solna sedan 1180-talet och motsvarar idag geografiskt Solna Stad: Bergshamra, Ulriksdal, Järvastaden, Hagalund, Huvudsta, Råsunda och Solna centrum. Här bor ca 84 000 personer varav ca 32 000 är medlemmar i Svenska kyrkan.

För att skapa goda förutsättningar för församlingen att vara kyrka i vår del av världen finns i dagsläget drygt 100 anställda. Förutom sedvanlig församlingsverksamhet ansvarar församlingen för två heltidsförskolor, en sjukhuskyrka på Nya Karolinska Solna samt har en egen kyrkogårdsförvaltning som administrerar Solna kyrkogård och Ulriksdals begravningsplats.