Integrationsarkitekt

Integrationsarkitekt

Brinner du för integration och vill jobba med något som gör skillnad? Integrationsområdet är viktigt för att kunna möta behovet av snabbare utveckling och är en av grundpelarna i hela Skatteverkets strategi för digitalisering. Vi söker en arkitekt för området integration till vårt integrationsteam i Solna, vi hoppas att det är du!

Om jobbet

Din roll är en viktig del i vår resa mot att bli en digital myndighet och du kommer att medverka i flertalet uppdrag för att t.ex. skapa öppna API'er, integrationer och informationsutbyten mellan såväl externa parter och interna system. Som integrationsarkitekt hos oss är du med och skapar hållbar arkitektur som stödjer och bidrar till förändring.

Du tillhör vårt centrala integrationsteam och arbetar tillsammans med kunniga kollegor inom exempelvis arkitektur, utveckling, test och plattform. Det gör att du både breddar din kompetens och utvecklas i din egen roll. Du kommer att dels bidra till teamets leverans men även spela en viktig roll inom andra systemområden genom att stödja i arbetet att t.ex. välja rätt integrationslösningar.

Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid. Du tillhör it-avdelningen och arbetar i Solna.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:
  • ha förmåga att kunna bedöma konsekvenser av olika designval gällande integration
  • ha mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga
  • ha god förmåga att fatta beslut.

Du ska även ha:
  • djup och aktuell kunskap om integrationsmönster
  • god och aktuell kunskap om integrationsplattformar
  • ha goda kunskaper om tjänstebaserad arkitektur.

Det är önskvärt att du har högskoleutbildning inom datateknik/systemvetenskap eller motsvarande utbildning.

Har du arbetat med systemarkitektur, Mulesoft Anypoint Platform, Gradle, Informatica Powercenter, Java EE, Nexus eller Artifactory så är det också önskvärt.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Kontakt
Jens Rencrantz, sektionschef, 010-574 11 09
Daniel Palm, hr-specialist rekrytering, 010-575 00 11

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Jens Rencrantz
Telefon 010-574 11 09
Område Solna
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://skatteverket.se/jobb
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skatteverket är en stor organisation med många olika ­arbetsområden. Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med engagerade och nytänkande medarbetare och ser fram emot din ansökan.