International Purchasing Manager / Teknisk Inköpschef, Stockholm

International Purchasing Manager / Teknisk Inköpschef, Stockholm

Sökord: purchasing manager, procurement manager, strategic buyer, strategiskt inköp, procurement specialist, inköpschef, teknisk inköpare, tekniskt inköp, industriellt inköp, inköpare, sourcing manager, supply chain, internationella förhandlingar

På uppdrag av SIEVERT söker Isaksson Rekrytering & Bemanning en International Purchasing Manager, med ansvar för det strategiska inköpsarbetet

Vi erbjuder
En nyckelroll i ett expansivt och marknadsledande företag. Trenden är positiv och beslutsvägarna korta. Du rapporterar direkt till Operations Manager SIEVERT Group och ansvarar för det strategiska inköpsarbetet. Du är baserad vid huvudkontoret i Solna och arbetar tillsammans med produktionschefer och operativa inköpare/avropare på bolagets två fabriker och nära R&D-chef, Marknadschef och VD. Du ingår i bolagets styrgrupper för Produktutveckling och Inköp.

SIEVERT är en av världens ledande tillverkare av värmeverktyg för proffs med försäljning i 50 länder och ingår i den Tyska globala koncernen ROTHENBERGER. Tjänsten ger dig goda utvecklingsmöjligheter både lokalt och internationellt.

Om tjänsten
Du ansvarar för det strategiska inköpsarbetet och samarbetet med befintliga och nya leverantörer av komponenter och material för bolagets fabriker i England och Estland samt vissa färdiga produkter. Leverantörerna finns t ex i Estland, Kina, Sverige, England, Tyskland och Italien. Du är van vid internationella leverantörsförhandlingar och prisförhandlingar och driver bolagets program för att sänka inköpskostnaderna och öka lageromsättningshastigheten.

Du har erfarenhet av liknande roller, troligtvis inom verkstadsindustri, metallindustri, kontraktstillverkning eller liknande produktion. Du har en utåtriktad personlighet med ett starkt driv och är en god teamspelare. Världen är ditt arbetsfält och du får räkna med 40-50 resdagar per år.

Kvalifikationer
Branscherfarenhet från verkstadsindustri, metallindustri eller annan liknande tillverkningsindustri
  • Tekniskt inköp eller teknisk försäljning av komponenter och material för produktion
  • Lagerstyrning och avrop
  • supply chain management
  • pris- och avtalsförhandlingar
Teknisk utbildning med påbyggnad inom inköp och supply chain management
Flytande i (affärs)engelska i tal och skrift
Projektledarutbildning eller ledarskapsutbildning är meriterande
En mästare i MS Excel och van att arbeta praktiskt i affärssystem

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar SIEVERT med Isaksson Rekrytering & Bemanning och önskar därmed att all kontakt angående tjänsten sker via ansvarig rekryterare Peter Zethraeus på 0733-103608 eller peter.z@isakssonrekrytering.se. OBS vi kan inte ta emot ansökningar via mail.
Välkommen med din ansökan redan idag då vi löpande arbetar med urval och intervjuer.

Isaksson Rekrytering & Bemanning AB arbetar över hela Sverige med rekrytering och uthyrning av kompetent personal främst inom fastighet, teknik, energi, bygg samt ekonomi/administration. Isaksson Rekrytering & Bemanning är ett auktoriserat bemanningsbolag hos Almega-Bemanningsbolagen-Svenskt Näringsliv. Vi är medlemmar i Sveriges byggindustrier.

Om sievert
SIEVERT är en av världens ledande tillverkare av värmeverktyg för proffs med försäljning i 50 länder via återförsäljare och grossister inom bygghandel, järnhandel och industrihandel. SIEVERT ingår i den tyska globala marknadsledande koncernen ROTHENBERGER.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Transport & Logistik, Inköp, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Isaksson Rekrytering
Sista ansökningsdag 3 maj (43 dagar kvar)