Q-EHS ansvarig – bli vår nästa kvalitét, miljö- och arbetsmiljöhjälte

Q-EHS ansvarig – bli vår nästa kvalitét, miljö- och arbetsmiljöhjälte

Siemens Smart Infrastructure är en global leverantör av säkra och energieffektiva lösningar för byggnader, energiförsörjning och kraftdistribution.

På avdelningen inom Q-EHS arbetar vi för att säkra våra medarbetares hälsa, arbetsmiljö och säkerhet samt ständigt förbättra kvalitén i våra leveranser och minska vår negativa miljöpåverkan.

Nu utökar vi vårt team och söker ett tillskott som kan stärka vårt arbete. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Solna. Då vi stöttar organisationen i hela Sverige i rollen ingår det viss mängd resor i tjänsten.

Utmaningen

Som vår nya Q-EHS ansvarig kommer du att leda och utveckla vårt kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbete tillsammans med våra ledare, processägare och medarbetare samt andra kollegor på avdelningen. Detta gör du genom att bygga ett starkt och tvärfunktionellt nätverk inom organisationen. Målet är att hjälpa verksamheten att vara flexibel, snabb och effektiv, alltid med kunden i fokus.

I rollen ingår arbetsuppgifter som:
  • vidareutveckla det integrerade ledningssystemet för kvalitet och EHS
  • höja risk- och säkerhetsmedvetenheten på samtliga nivåer inom verksamheten
  • utvärdera och implementera åtgärder för att förbättra effektivitet och säkerhet
  • kommunicera, genomföra utbildningar och workshops i kvalitets och EHS frågor
  • planera och utföra interna revisioner och ledningens genomgång av Q-EHS
Vem är du?

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där du på ett inspirerande och motiverande sätt kan driva frågor, initiativ och förändringar i verksamheten. Dina ledande egenskaper gör att du kan få med dig andra i organisationen och visa vägen framåt. Du har en affärsmässig inställning och ser nätverkande som en naturlig del av kommunikationen och som ett av dina viktigaste verktyg att uppnå framgång.

Vidare är du trygg i dig själv och tror på den plan du lagt fram, både i med- och motgångar. Med ditt strategiska, analytiska och systematiska arbetssätt planerar du ditt arbete och har ett övergripande perspektiv så att helheten kan fungera effektivt.

Utöver det har du i bagaget:
  • civilingenjörsexamen eller motsvarande och minst 5 års erfarenhet av arbete med ledningssystem för kvalitet, miljö, arbetsmiljö och förändringsarbete. Erfarenhet i användning av olika angreppssätt såsom Agilt- och Lean:s tankesätt och metoder är meriterande.
  • behärskar kraven i standarder såsom ISO 9001, ISO14001 och ISO 45001
  • har tidigare jobbat i en komplex matrisorganisation
  • vana av att genomföra workshops, hålla utbildningar, skriva rutiner och arbetsinstruktioner
  • du kan kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift
Om Siemens

Tillsammans är vi ca 372 000 nyfikna och kompetenta personer i världen som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan vara en av dem. Se mer på Siemens.se

Tveka inte - ansök idag via siemens.se/jobb och senast 30 oktober 2020. Vi gör ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatumet.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Siamak Azami tel: +46 (0) 70-871 87 24 mail: siamak.azami@siemens.com eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Micaela Wessén på tel: +46 (0)70-728 13 83 eller mail: micaela.wessen@siemens.com.

För kontakt med facklig representant maila Facket.se@siemens.com

I denna rekrytering undanber vi oss alla samtal rörande annonsering och rekryteringsstöd.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, HR & Personal, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (6 dagar kvar)