Projektcontroller med kommersiell inriktning

Projektcontroller med kommersiell inriktning

Projektcontroller med kommersiell inriktning

Är du ekonom med ett genuint intresse för affären och vilka parametrar som påverkar resultatet? Trivs du i möten med kunder och partners, där du får använda din kommunikativa förmåga och förhandlingsteknik? Då kan du vara vår blivande Projektcontroller!

Vårt energisystem är under snabb förändring och beslut kring elnätet blir allt mer komplexa. Enskilda energikällor och alternativ förändras och energiproduktionen blir allt mer decentraliserad. Samtidigt ökar världens energianvändning stadigt.

Siemens Smart Infrastructure är en ledande leverantör av relä- och kontrollutrustning samt kraftdistributionssystem. Inom affärsområdena Digital Grid och Distribution Systems arbetar vi med en av marknadens mest kompletta produktportföljer och driver projekt med allt ifrån komplexa produktleveranser till större entreprenader med helhetsåttagande direkt till slutkund.

Till Digital Grid och Distribution Systems söker vi nu en Projektcontroller med kommersiell inriktning, med placering i Solna.

Som Projektcontroller hanterar du projekt ur ett kommersiellt och finansiellt perspektiv genom hela projektens livslängd. Du driver kommersiella frågor i sälj- och leveransprojekt i nära samarbete med säljare och projektledare, där ni tillsammans agerar som kundens kommersiella motpart, hanterar kundkrav och säkerställer att projekten säljs och levereras framgångsrikt. Du ansvarar för att gällande regelverk och kommersiella guidelines efterföljs inom ditt område.

Uppgifter inom ditt ansvar som Projektcontroller innefattar bl a:
  • Contract & claim management
  • Finansieringsfrågor (som cash management)
  • Risk & opportunities analysis
  • Kommersiell/finansiell strategi och affärsmodeller
  • Utveckla/förbättra processer
Vi söker någon som har:
  • En akademisk examen inom ekonomi eller affärsjuridik, eller motsvarande kunskap
  • Minst 3 års arbetslivserfarenhet inom t ex financial- eller business controlling och/eller projektledning/-uppföljning
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
  • Erfarenhet av MS Office och gärna SAP
  • Erfarenhet av affärsjuridik och förhandling är meriterande
Som person är du en strukturerad, kommunikativ och kundorienterad lagspelare med förmåga att hantera flera parallella uppgifter och ändå bibehålla ett strategiskt fokus.

Varför ska du jobba hos oss?
På Siemens gör vi skillnad varje dag för oss själva, våra kunder och vår planet. Vårt gemensamma mål är att skapa platser som bryr sig om. På Siemens värdesätter vi varje individs olikheter och möjlighet till utveckling. Vi erbjuder en arbetsplats med en hög grad av frihet och ansvar över sin egen vardag, vilket möjliggör en bra balans mellan arbete och privatliv. Självklart finns förmåner som t ex friskvårdspaket och arbetstidsförkortning.

Tillsammans inom Siemens är vi ca 372 000 nyfikna och kompetenta personer i världen som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan vara en av dem. Se mer på Siemens.se

Sök tjänsten via siemens.se/jobb id no 227782. För frågor om tjänsten, kontakta rekryterande chef Karl Nordhill på tel: +46 (0) 70 871 90 91 alt karl.nordhill@siemens.com , för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Lisa Lundeberg på tel: +46 (0) 70 728 13 72 alt lisa.lundeberg@siemens.com

Vi ser fram emot din ansökan!

I denna rekrytering undanber vi oss alla samtal rörande annonsering och rekryteringsstöd.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 29 jan 2021 (12 dagar kvar)