Graduate Traineeprogram Siemens Digital Industries

Graduate Traineeprogram Siemens Digital Industries

Graduate Traineeprogram Civilingenjör Siemens, Solna

På Siemens utvecklar vi teknologier som tar samhället till nästa nivå. Hur? Genom elektrifiering, digitalisering och automatisering. Vi förändrar livet på de platser du bor och där du arbetar, energin som driver ditt hem och hur de produkter du gillar produceras. Att vara en del av Siemens innebär att lösa komplexa utmaningar varje dag. På Siemens är vi tänkare, drömmare och utförare. Därför anställer vi inte bara de som har spännande idéer utan också har modet att göra verklighet av dem. Vi har också ett högt ställt mål inom hållbarhet, att bli klimatneutrala år 2030. Tillsammans är vi ca 350 000 personer i världen varav 4 200 i Sverige som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan bli en av dem. Vill du vara med på vår resa att bli digitaliseringens nummer ett? Följ med på vår resa in i framtiden #Siemens.

Graduate trainee till Siemens Digital Industries
Den framväxande digitaliseringen, i takt med den ökande flexibiliseringen av produktionsprocesser, ger nya möjligheter och val för industriföretag i hela världen. Företag kan hantera mer och mer differentierade kundbehov och minska tiden från produktion till marknaden. Digital transformation banar väg för ännu mer innovation, nya tjänster och till och med helt nya, databaserade affärsmodeller.

Siemens Digital Industries tillhandahåller ledande teknologier för automatisering och digitalisering av diskreta industrin och processindustrin. Därmed bidrar Siemens till ökad produktivitet i industrin genom mer flexibla och effektiva tillverkningsprocesser och minskad tidsåtgång mellan produktion och färdig produkt. Vi hjälper våra kunder att dra nytta av digitaliseringens fulla potential! Läs gärna mer på https://new.siemens.com/se/sv/produkter/industri.html

Om Graduate Traineeprogrammet
Det här är en fantastisk möjlighet för dig att utveckla din kompetens, bygga nätverk, både sociala och professionella, och knyta värdefulla kontakter för din fortsatta utveckling inom företaget. Det 13 månader långa programmet inleds med en introduktion följt av ett antal praktikperioder på olika avdelningar inom Siemens. Upplägget under året kommer att anpassas utifrån dina individuella förutsättningar samt behoven i verksamheten. En av perioderna sker utomlands på något av våra kontor eller siter i världen.

Du får:
  • Kunskap om företaget, verksamheten och produkterna/tjänsterna
  • Stöd i din personliga utveckling samt möjlighet att bekanta dig med den globala koncernen
  • Bredda din kompetens inom flera områden som du i mycket hög utsträckning själv påverkar
  • Utbildning i till exempel företags- och produktkännedom, försäljning, ledarskap och projektledning
  • Möjligheter till studiebesök både inom Siemens och på andra företag

Vem är du?

  • Du tar examen som civilingenjör på masternivå senast hösten 2021 och är i början av din karriär. Din examen ska inte vara äldre än två år
  • Just nu är vi speciellt intresserade av dig som läser maskinteknik
  • Det är meriterande om du har en inriktning mot automation i kombination med ett brinnande intresse för teknik och digitalisering
  • Det är meriterande om du har erfarenheter av arbete eller studier utomlands
  • Du har god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift
För att bli framgångsrik som Graduate trainee hos oss är det en förutsättning att du har ett genuint intresse för Siemens samt lockas av den avancerade teknik och de innovationer som kännetecknar oss. Du tilltalas även av att arbeta i en mångkulturell och internationell miljö.


Vad mer behöver jag veta?

Nästa program startar hösten 2021 och urval kommer att ske under februari/mars 2021. Siemens AB:s huvudkontor ligger i Solna, Arenastaden och det är här du har din fasta placering när du inte gör praktik på andra Siemenskontor Du blir tillsvidareanställd hos oss på Siemens och efter avslutat program tar du nästa steg i din fortsatta karriär med placering inom utsett affärsområde.

Tveka inte - ansök idag via siemens.se/jobb och senast 24/1. För frågor om tjänsten kan du kontakta: josephine.pedersen@siemens.com.

Vi kommer att använda oss av kognitiva tester som ett första steg i urvalsprocessen.

Vi ser fram emot din ansökan!

För kontakt med facklig representant maila Facket.se@siemens.com.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 jan 2021 (3 dagar kvar)