Serviceingenjör

Serviceingenjör

Serviceingenjör till Schneider Electric Power Systems i Stockholm
Brinner du för att ha tillgång till den senaste tekniken och produkterna på marknaden inom energihantering och automation och arbeta med de duktigaste kollegorna i branschen? Vill du ha en självständig roll i ett professionellt företag med bra utvecklingsmöjligheter? Då har Schneider Electric Power Systems i Stockholm en intressant tjänst till dig.

Arbetsuppgifter

I rollen som serviceingenjör kommer du att tillhöra ett kompetent team och arbeta med serviceuppdrag och projekt inom elkraft. Arbetet innebär mycket kundkontakter och du hanterar hela kedjan från första kontakt till rapportering av arbetet. Du kommer att få en variationsrik arbetsdag, där du planerar, driver och följer upp olika aktiviteter parallellt.

Dina arbetsuppgifter kommer främst att centreras kring;
  • kontroll, avhjälpande och förebyggande underhåll av utrustning i ställverksanläggningar
  • fungera som säljstöd och resurs vid projekt, för exempelvis förebyggande underhåll, felsökning, reparation samt uppgraderingar och ombyggnader av kunders kraftutrustningar.
Geografiskt finns kunderna i Stockholm med omnejd, men tjänsten förutsätter att du även kan arbeta på annan ort i Sverige under begränsade perioder. Tjänsten är på heltid och arbetstiderna är oregelbundna och ställer krav på flexibilitet. Beredskap ingår i tjänsten.

Kvalifikationer och erfarenheter

Vi söker dig som har utbildning inom el/elkraft och ett par års erfarenhet inom elbranschen som tekniker eller ingenjör. Har du erfarenhet inom elkraft och ställverksmiljö sedan tidigare är det meriterande. Erfarenhet inom apparatservice, exempelvis av transformatorer och effektbrytare, samt grundläggande kunskap i reläskyddsteknik på 400v-anläggningar och uppåt är önskvärt. Vidare är du händig och har förståelse för felsökning och reparation av mekaniska funktioner. Du har god förståelse för enlinjeschema, felsökning och att arbeta efter kretsscheman.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av service och kundkontakter eller att du trivs i kontakten med kunder. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och har goda kunskaper i engelska. B-körkort är ett krav.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen är du en driven, ansvarsfull och självgående person med kapacitet att planera, driva och följa upp olika aktiviteter parallellt. Du är social och har lätt för att ta kontakt och skapa relationer och samarbeten med både kunder och kollegor. Du är mån om att leverera en hög service till dina kunder och är kvalitetsmedveten i ditt arbete. Du har ett högt säkerhetstänk och är strukturerad och noggrann i ditt arbete.

Som person är du också nyfiken och affärsmässig. Du motiveras av att utvecklas, både professionellt och som person, och bidra till verksamhetens framgång.

Schneider Electric erbjuder dig

På Schneider Electric får du genom tydliga karriärvägar en unik möjlighet att utvecklas och växa både i din profession och som människa. Genom Schneider Electrics fadderprogram får du stort stöd av erfarna kollegor. Som anställd kommer du att få ta del av Schneider Electrics förmåner som till exempel interna utbildningar, bonus, utökad föräldralön, tjänstebil och friskvårdsbidrag.

Du kommer att få en gedigen introduktion och ingå i ett onboardingprogram i samarbete med JKS Sverige för att säkerställa att du får en bra start i ditt nya jobb.

Ansök

I den här rekryteringen har Schneider Electric valt att samarbeta med JKS Sverige. Sök gärna tjänsten redan idag, med registrerat CV på www.jksgroup.se, då vi gör löpande urval. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löper ut. Välkommen att kontakta rekryteringskonsult Frida Borg, på telefonnummer +46 40-10 12 19, vid frågor om tjänsten.

Eftersom Schneider Electric är ett säkerhetsföretag kommer de att begära utdrag ur belastningsregistret vid anställning.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Frida Borg
Telefon 0709683019
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av JKS Sverige AB
Hemsida http://www.jksgroup.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Schneider Electric leder den digitala omvandlingen av energihantering och automation inom bostäder, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier.
Schneider Electric är ett dynamiskt, globalt och ansvarstagande företag som letar efter engagerade och innovativa medarbetare som precis som dem, anser att säker, tillförlitlig, effektiv, hållbar och uppkopplad energi är till för alla.