Digitaliseringschef till Samtrans

Digitaliseringschef till Samtrans

Varje dag ger Samtrans närmare 10 000 personer förutsättning att leva sitt liv fullt ut. Det gör vi genom att hjälpa människor med särskilda behov att resa till sin skola, sin arbetsplats, sin fritidsaktivitet eller sin vän. Våra kunder är till större delen människor med funktions-variationer. Genom vårt dagliga arbete bidrar vi på Samtrans till ett mer inkluderande samhälle.
Medarbetarskapet på Samtrans genomsyras av ett stort engagemang. Vi bryr oss om varandra och våra kunder. På Samtrans är det aldrig långt till vare sig medarbetare eller skratt. Vi är övertygande om att vi tillsammans gör varandra bättre. Det är kort till beslut och vi lämnar stort utrymme för medarbetare som vill växa och ta initiativ. Om du är som oss - engagerad och driven - kommer du att trivas på Samtrans!

Om Tjänsten
Din främsta uppgift är att se möjligheterna med hur IT och tekniken kan stötta vår verksamhet och hjälpa oss att nå våra uppsatta mål. Du ansvarar för att ta fram, definiera och leverera Samtrans digitala utvecklingsagenda, med stort fokus på utveckling, framtid och affärsutveckling. För att lyckas med detta arbetar du nära verksamheten för att fånga upp behov och krav som du sedan översätter till olika tekniska lösningar, processer och rutiner. Du kommer att fatta affärsmässiga beslut i vilka du ställer kostnad mot nytta samt konkretiserar besluten med business case och planer.

Genom att ständigt omvärldsbevaka och hålla dig uppdaterad rörande olika tekniska lösningar kan du utmana vår IT-leverantör avseende såväl lösningar som kostnader. Vidare är du övergripande ansvarig kravställare av IT gentemot Nobina IT. I det ligger också budgetansvar för Samtrans IT-kostnader.

I rollen som Digitaliseringschef hos oss är du en viktig del av ledningsgruppen och du rapporterar direkt till vår VD.

Din kunskap och erfarenhet
Vi söker dig som har relevant examen från universitet/högskola eller jämförbar erfarenhet. Du har insikt i tekniska lösningar och är van att tillsammans med IT ta ansvar för att utforma lämpliga tekniska lösningar som håller över tid. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med affärsutveckling - och att fatta beslut utifrån affär och verksamhetsnytta. Du har framgångsrikt lett komplexa projekt som inkluderar implementation av tekniska lösningar i en verksamhet. Som Digitaliseringschef har du inget eget personalansvar men du är van vid att leda och motivera anställda. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete i matrisorganisationer.

Personliga egenskaper
För oss på Samtrans är de personliga egenskaperna mycket viktiga. För denna roll ser vi att du är en pragmatisk, smidig och närvarande ledare som är van att ta stort eget ansvar. Du är duktig på att kommunicera såväl i tal som i text och van att prata med personer på olika nivåer inom organisationen. Du har lätt för att ta både strategiska och operativa beslut och får saker att hända. Genom din förmåga att sätta dig in i och förstå affären lyckas du omforma den till en digital affär. Du har vidare lätt för att entusiasmera, du ser medarbetarna och skapar förtroende med din positiva attityd. Du trivs bra med att arbeta med andra och är van vid förändrings-arbete.

I den här rekryteringen samarbetar vi med p4it Search and Recruitment och ifall du har frågor rörande rollen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel,
0733 118798, jen.scheffel@p4it.se alternativt Louise Furugård, 073 118726, louise.furugard@p4it.se

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Data & IT, IT-Chef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)