Digitaliseringschef till Samtrans

Digitaliseringschef till Samtrans

Varje dag ger Samtrans närmare 10 000 personer förutsättning att leva sitt liv fullt ut. Det gör vi genom att hjälpa människor med särskilda behov att resa till sin skola, sin arbetsplats, sin fritidsaktivitet eller sin vän. Våra kunder är till större delen människor med funktions-variationer. Genom vårt dagliga arbete bidrar vi på Samtrans till ett mer inkluderande samhälle.

Medarbetarskapet på Samtrans genomsyras av ett stort engagemang. Vi bryr oss om varandra och våra kunder. På Samtrans är det aldrig långt till vare sig medarbetare eller skratt. Vi är övertygande om att vi tillsammans gör varandra bättre. Det är kort till beslut och vi lämnar stort utrymme för medarbetare som vill växa och ta initiativ. Om du är som oss - engagerad och driven - kommer du att trivas på Samtrans!

Om Tjänsten
I rollen som Digitaliseringschef hos oss ansvarar du för att ta fram, definiera och leverera Samtrans digitala utvecklingsagenda, med stort fokus på utveckling, framtid och affärsutveckling. Din viktigaste uppgift är att se möjligheterna med hur IT och tekniken kan stötta vår verksamhet och hjälpa oss att effektivt nå våra uppsatta mål. I det dagliga arbetar du nära verksamheten och fångar upp deras behov och krav som du sedan översätter till olika tekniska lösningar. Arbete med business cases, framtagande av processer och rutiner samt övergripande planer rörande vårt digitaliseringsarbete är ytterligare delar i rollen.

Vidare ansvarar du för samtlig IT som bolaget har och det inkluderar både infrastruktur, systemutveckling, fordons-IT, BI, teknisk projektledning och support. Detta arbete utförs främst på plats hos Nobina men du är kravställande i arbetet. Budgetansvar samt yttersta förvaltningsansvaret är också delar i din roll. Hos oss blir du en viktig del av ledningsgruppen och du rapporterar direkt till vår VD.

Din kunskap och erfarenhet
Vi söker dig som har relevant examen från universitet/högskola eller jämförbar erfarenhet. Du har flerårig erfarenhet av arbete i liknande roller. Du har insikt i systemutveckling och är van att tillsammans med IT ta ansvar för att utforma lämpliga tekniska lösningar som håller över tid. Vidare har du erfarenhet av affärsutveckling, paketering och försäljning av digitala tjänster/produkter/plattformar. Du är van att driva egna projekt. Som Digitaliseringschef har du inget eget personalansvar men du är van vid att leda och motivera anställda. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete i matrisorganisationer. Ifall du har en bakgrund som IT chef, ingått i ledningsgrupp och har erfarenhet av transportbranschen är det meriterande.

Personliga egenskaper
För oss på Samtrans är de personliga egenskaperna mycket viktiga. För denna roll ser vi att du är en pragmatisk, smidig och närvarande ledare som är van att ta stort eget ansvar. Du är duktig på att kommunicera såväl i tal som i text och van att prata med personer på olika nivåer inom organisationen. Du har lätt för att ta både strategiska och operativa beslut och får saker att hända. Genom din förmåga att sätta dig in i och förstå affären lyckas du omforma den till en digital affär. Du har vidare lätt för att entusiasmera, du ser medarbetarna och skapar förtroende med din positiva attityd. Du trivs bra med att arbeta med andra och är van vid förändrings-arbete.

I den här rekryteringen samarbetar vi med p4it Search and Recruitment och ifall du har frågor rörande rollen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel,
0733 118798, jen.scheffel@p4it.se alternativt Louise Furugård, 073 118726, louise.furugard@p4it.se

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Data & IT, IT-Chef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 17 nov 2019 (3 dagar kvar)