Service Delivery Manager till Swedish Space Corporation

Service Delivery Manager till Swedish Space Corporation

Finns det moln i rymden? Gillar du ny teknik och möjligheten att vara med och påverka och utveckla framtiden? Då kanske rollen som Service Delivery Manager hos SSC är något för dig!

Nu söker SSC - Swedish Space Corporation - en Service Delivery Manager med fokus på interna IT leveranser till SSC över hela världen. Du erbjuds en spännande roll i ett team som tillhandahåller avancerad teknik, säkerhet och IT-tjänster till SSC.

Rollen
Du kommer att ha en nyckelroll inom IT, och arbeta både med leveransorganisationen och våra interna kunder. Du kommer att leda olika samarbetsforum för att säkra IT leveransen. Ansvar för Service Level Agreements och Operational Level Agreements med olika intressenter inom SSC ingår i rollen, samt att ta ansvar för uppfyllandet av dessa. Vidare kommer du vara ett viktigt stöd till den globala chefen för Workplace and Collaboration Services.

Som Service Delivery Manager kommer du att:
 • Bidra till den strategiska planeringen och utvecklingen av ICT-miljön
 • Utforma, implementera, uppgradera, hantera och följa upp Service Level Agreements och Operational Level Agreements mellan ICT och SSCs andra affärsenheter
 • Följa upp IT leveransen och rapportera KPI:er till olika intressenter
 • Aktivt arbeta med förbättringar i tjänsteleveransen
 • Hålla i möten och presentationer med olika intressenter
 • Samordna och leda åtgärder mellan de olika ICT-enheterna samt med interna kunder
 • Aktivt bidra till cybersäkerhetsarbetet såsom hantering av åtkomsträttigheter och certifikatlösningar
Du erbjuds en mycket spännande tjänst där du kommer ha stor frihet att planera ditt eget arbete. Du får ta del av:
 • Personlig utveckling samt utmanande och utvecklande arbetsuppgifter
 • En arbetsplats med stolta och engagerade medarbetare
 • Möjligheten att skapa framtiden för rymdindustrin i Europa
Tjänsten är placerad i antingen Kiruna (Esrange) eller i Solna och kan innebära ett begränsat och planerat resande. Tjänsten kräver säkerhetsklassning vilket medför att svenskt medborgarskap är ett krav.

Vem är du?
För att trivas i denna roll ser vi att du är positiv, nyfiken och har ett drivande arbetssätt. Du är pålitlig och noggrann och arbetar välstrukturerat och serviceinriktat. Du har lätt för att samarbeta med andra människor och med ditt engagemang och vinnande sätt smittar du av dig. Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska och trivs med att arbeta i en internationell miljö.

Vi tror att du har en ingenjörsexamen inom teknik/IT eller motsvarande kompetens erhållen genom arbetslivserfarenhet. Du har jobbat några år inom IT sektorn och har kunskap inom nedan områden:
 • Microsoft 365
 • Azure AD
 • Service Delivery & support
 • LAN- och WAN-lösningar
 • ITIL
 • Nätverksstandarder
 • Servervirtualisering
 • Windows/Linux
 • Cloudlösningar
Det är meriterande om du arbetat i liknande roller tidigare.

Din ansökan
Om du uppfyller våra förväntningar och om du tycker vi och tjänsten är intressant så rekommenderar vi dig att skicka din ansökan idag via denna annons så tar vi det därifrån!

I den här rekryteringen samarbetar Swedish Space Corporation med oss på Acely. Vid frågor om rollen, vänligen kontakta ansvarig Talent Acquisition Manager, Christoffer Sjöström, christoffer.sjostrom@acely.se

Om Acely
Acely är ett bolag specialiserade på rekrytering, konsulter och kompetens inom IT och Tech. Med en kombination av våra egna konsulter, ett stort konsultnätverk och med kunden i fokus har vi sedan 2012 framgångsrikt hjälpt företag och organisationer med konsulttjänster och utveckling för en digital värld.

Vi levererar kompetens och är en förstärkning i våra kunders organisation både för korta och långa uppdrag. Hos oss hittar ni kompetens inom IT-support, IT-infrastruktur, systemutveckling, digitalisering, ledning, organisations- och verksamhetsutveckling.

Vi jobbar i hela Sverige med utgångspunkt från vårt huvudkontor i Stockholm.

Vår framgång baseras på vår förmåga att erbjuda rätt kompetens vid rätt tillfälle för varje kunds verksamhet och behov. På Acely förenas vi alla i ett starkt fokus på kompetens, engagemang, kvalité och människor. Vårt mål är att vara den självklara helhetsleverantören inom IT- och teknikkompetens.

Competence is our business!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 jan 2023 (32 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedish Space Corporation är en ledande global leverantör av avancerade rymdtjänster med över 50 års erfarenhet. Sedan starten, med banbrytande raketuppskjutningar i norra Sverige, har SSC vuxit till att vara en erkänd världsomspännande fullserviceleverantör inom rymdteknik, satellit- och uppskjutningstjänster till både kommersiella och institutionella kunder. Ett statligt bolag med cirka 600 anställda, varav hälften arbetar utanför Sverige. För mer information: https://www.youtube.com/watch?v=nHcidR9LyaE