Junior Koncernredovisningsekonom till Svevia

Junior Koncernredovisningsekonom till Svevia

Svevia söker en Junior Koncernredovisningsekonom till stabsfunktionen Redovisning. Den centrala redovisningsavdelningen ansvarar för redovisning, bokslut och årsredovisning av koncernbolag och koncernen. På avdelningen arbetar tre redovisningsekonomer och en redovisningschef som stöttar verksamheten i redovisningsfrågor och arbetar aktivt med utvecklingsarbete, fortlöpande och i projekt. Som en del av teamet hanterar du bokslutsarbete, löpande redovisning och är delaktig i årsredovisningsarbetet. Du har kontinuerlig kontakt med ekonomipersonal inom företaget och engageras i förbättringsarbetet avseende regelefterlevnad, system, processer och arbetssätt - på avdelningen och i verksamheten.

Huvudkontoret är beläget i moderna och aktivitetsbaserade lokaler i Solna Business Park. Här sitter du tillsammans med cirka 90 engagerade medarbetare från olika delar av företaget såsom företagsledning, Controlling, Redovisning, HR, Kommunikation och IT. Även de tre divisionerna Anläggning, Beläggning och Drift finns representerade i Solna. Du välkomnas till en avslappnad arbetsplats som vill se dig lyckas!

Mer om tjänsten

I rollen som Junior Koncernredovisningsekonom kommer du ha en bred redovisningsroll där du får möjligheten att växa in i rollen. Du hanterar månads- och kvartalsbokslut och är delaktig i årsbokslut och årsredovisning samt ansvarar för redovisningen av ett koncernbolag vilket innebär löpande redovisning och bokslut. Avdelningen stöttar ekonomipersonal i redovisningskopplade frågor och tjänsten innebär kontinuerliga kontakter och samarbeten med Reskontrateamet i Växjö och andra kollegor på de över 100 lokalkontoren runt om i Sverige. I fortlöpande och planerat utvecklingsarbete engageras du i förbättringar och förädlingar av regelefterlevnad, system, processer och arbetssätt. Samarbete med Controlling och andra kollegor är en del av vardagen och du arbetar även i leasingsystemet och med analys av leasingavtal samt blir back-up på konsolidering, kassaflödesanalys, moms- och löneavstämningar.

I rollen som Junior Koncernredovisningsekonom får du möjligheten att växa in rollen och du hanterar arbetsuppgifter såsom:
  • Redovisningsansvar för ett koncernbolag (fastighetsbolag)
  • Månads- och kvartalsbokslut
  • Delaktighet i årsboksluts- och årsredovisningsarbete
  • Back-up på konsolidering, kassaflödesanalys, moms- och löneavstämningar
  • Redovisning av leasingavtal enligt IFRS 16
  • Kontakt med Reskontra i Växjö och Svevias lokalkontor
  • Projektarbete
Har du arbetat inom redovisning och vill ta nästa steg? Har du dessutom att intresse för infrastruktur ska du definitivt söka till en ledande och utvecklingsinriktad aktör där engagemang, samarbete och ansvar är ledorden!

Lämplig bakgrund

Vi söker dig som har genomfört studier inom ekonomi vid högskola/universitet, med redovisning som inriktning. Du har minst ett års arbetserfarenhet inom redovisning från ett större företag som tillämpar K3 och/eller IFRS. Under din studietid har du fått teoretisk kunskap om IFRS och koncernredovisning. Vidare har du en god ekonomisk förståelse med ett genuint intresse för redovisning. Det är meriterande om du har använt Agresso. Du är van, lättlärd och ser möjligheter i system/IT. Du formulerar dig väl i svenska i tal och skrift.

Som person vill du utvecklas inom ditt yrkesområde och är ansvarstagande samt noggrann. Kvalitet är viktigt för dig och du har en god förmåga att sätta dig in i en verksamhet. Du är kommunikativ och trivs i en roll med olika kontakter och samarbeten. Vidare är du - precis som dina kollegor - positiv och hjälpsam.

Vi erbjuder dig

Hos oss blir du snabbt en i gänget. Inom Svevia delar vi med oss av kunskap och drar nytta av varandras styrkor. Det ger dig unika utvecklingsmöjligheter och öppnar för spännande utmaningar i ett företag i snabb förändring. Med tydliga prestationsmål och utmanande arbetsuppgifter får du utrymme att vässa din spetskompetens och göra skillnad. Och det är lika lätt att få ansvar som att ge - oavsett om du vill göra en ledarskapsresa eller bli specialist. Karriärvägarna är många. Vi uppskattar när du är innovativ. Tillsammans tar vi nästa steg genom att lyssna på kunderna och utveckla hållbara lösningar. Det finns med andra ord många fördelar att dela väg med oss.

Viktig information

Detta är en rekrytering med anställning hos Svevia. Tjänsten är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas. Start för tjänsten är snarast med hänsyn till eventuell uppsägningstid. I denna rekryteringsprocess samarbetar Svevia med SJR. Urval och intervjuer sker löpande och vi rekommenderar dig därför att skicka in din ansökan så snart om möjligt. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, Simon Jordal/Recruitment Consultant.

Svevia är företaget som valt en egen väg. Vi är fokuserade på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur. Våra 1 900 medarbetare finns på drygt 100 platser i Sverige och Norge och vi omsätter 8,3 miljarder kronor. Sedan 2011 finns Svevia även i Norge. Vi är alltid på väg mot framtidens sätt att bygga och sköta om broar, flygplatser, hamnar, järnvägar, parker, vägar och annan infrastruktur. Men vi är också på väg här och nu, dygnet runt, från norr till söder och från väst till öst, för att sopa, ploga och sköta om vägar, gator, parker och torg.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 apr (32 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.