Group Business Reporting Controller till Dometic

Group Business Reporting Controller till Dometic

Är du en controller som vill jobba utvecklingsinriktat i en global koncern? Har du lätt för analys och siffor samt vill samarbeta med ett dedikerat team av kompetenta kollegor? Då kan det vara dig vi söker.

Dometic
Dometic är ett svenskt börsnoterat företag (large cap) och en global marknadsledare inom varumärkeslösningar för mobilt boende. Dometic är verksamt i Amerika, EMEA, Asien och Stillahavsområdet och tillhandahåller produkter för användning i fritidsfordon, lastbilar, fritids- och arbetsbåtar och för en mängd andra användningområden. Dometic erbjuder produkter och lösningar som berikar människors uppleverlser utanför hemmet, oavsett om det är i husbil, husvagn, båt eller lastbil. Vår motivation är att skapa smarta och pålitliga produkter med enastående design. Vi driver 27 tillverknings-/monteringsansläggningar i 12 länder och säljer våra produkter i ca 100 länder. Dometic har ett globalt distributions- och återförsäljarnätverk på plats för att betjäna eftermarknaden. Dometic sysselsätter ca 10 000 personer över hela världen. 2021 var omsättningen över 21,5 miljarder SEK. Huvudkontoret finns i Solna i Sverige.


Om tjänsten

Som Group Business Reporting Controller ansvarar du för koncernrapporteringen på månads, kvartals och årsbasis. Du säkerställer att resultat och analys på koncernnivå är korrekt och du kommer att vara Superuser för koncernredovisningssystemet (ERP) Aaro.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvara för att koncernrapporteringen
  • Vara internt stöd åt kollegor gällande rapportering
  • Superuser för Aaro samt en "go to person" gällande PowerBI och Qlickview
  • Ad hoc rapportering
  • Utveckla och bygga rapporter
  • Delta i projektarbeten
I rollen rapporterar du till Head of Group Business Control och jobbar nära Investor Relations, General Management, Styrelsen och CFO m fl.

Erfarenhet och kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen i företagsekonomi eller motsvarande eftergymnasial utbildning. Du ska ha en fallenhet för numerisk förståelse med förmåga att se samband och mönster till underlag för analyser. 2-3 års tidigare erfarenhet av att jobba på en finansavdelning inom en global koncern i en liknande roll är ett krav. Alternativt kan du ha arbetat som revisor på en revisionsbyrå i några år där du fått insikt i månatliga, kvartalsmässiga och årliga toppar i arbetsbelastningen. Du behöver ha förståelse för koncernrapportering och tidigare arbete i Aaro är meriterande. Vi förutsätter att du är systemvan och är avancerad användare av Excel och Qlickview. Det är en fördel om du även kan Power BI. Jobbet kräver att du talar och skriver flytande svenska och engelska.

Som person är du självgående, analytisk och noggrann med vana att jobba strukturerat mot deadlines. Du är resultatorienterad och fokuserad samtidigt som du har ett prestigelöst förhållningssätt och månar om professionella relationer. Har du ett naturligt intresse för system och ständig förbättring är det ett stort plus. För att bli framgångsrik i rollen behöver du vara kommunikativ, ha lätt för att lära samt trivas med högt tempo. Slutligen är det viktigt att du delar vår värdegrund som bygger på värdeorden we are passionate, we act responsibly, we are building together och we embrace change.


Ansökan
I denna rekrytering har Dometic valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Öberg på 076-6471603. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2022-08-15. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 1 sept 2022 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.