Fordonsoperatörer till SJ's depå Hagalund

Fordonsoperatörer till SJ's depå Hagalund

Som fordonsoperatör är du en viktig länk i kedjan som ansvarar för att leverera säkra, hela och rena tåg. Är detta ett yrke som skulle passa dig? I rollen som fordonsoperatör blir du en del av ett sammansvetsat lag i vår depå, Stockholm Hagalund. Arbetet som fordonsoperatör är varierande och utmanande för dig som gärna arbetar utomhus med ett fysiskt och tekniskt arbete!

Din roll som Fordonsoperatör
Du blir en viktig del i ett arbetslag som tillsammans säkerställer att alla våra tåg får den service och det underhåll som krävs för att tågen ska vara säkra och punktliga. I arbetet som fordonsoperatör ingår i huvudsak följande arbetsuppgifter: fordonsförflyttning av motorvagnar, koppla samman/isär vagnar och lok, tågbesiktningar, säkerhetskontroller, bromsprovning och tekniskt underhåll. Arbetet utförs i skift alla dagar i veckan, dygnet runt och mestadels arbetar du utomhus året runt. Vår verksamhet är öppen dygnet runt alla dagar om året.

Din profil
Vi söker dig som är minst 18 år gammal och har godkända gymnasiebetyg i ämnena Svenska, Engelska och Matematik. Det är meriterande om du har en teknisk utbildning eller yrkeshögskola. Vidare är det mycket viktigt att du kan flytande svenska i såväl tal som skrift. Du tycker om utmaningar och vill ha ett omväxlande arbete.

Vi lägger även stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du flexibel, säkerhetsmedveten och serviceinriktad. Det är viktigt att du också är kundorienterad, noggrann och kvalitetsmedveten. Du kommer att arbeta i lag vilket kräver god samarbets- och kommunikationsförmåga, samtidigt som du ska kunna arbeta självständigt.

Särskilda krav

SJ begär utdrag ur Polisens belastningsregister (genom tredjepartsföretag, Verifiera) och tar kreditupplysning som ett obligatoriskt moment om man går vidare i rekryteringsprocessen. SJ tillämpar också, i enlighet med transportsstyrelsens riktlinjer, slumpmässiga alkohol-och drogtester. För att kvalificera dig till utbildningen måste du också genomgå en hälsoundersökning.
Du ska vara drogfri, ha god syn, god hörsel och färgseende samt i övrigt uppfyllda krav enligt Transportstyresens regler om hälsoundersökning och hälsotillstånd. Om du vill veta mer kan du läsa här.

SJ utför även psykologiska tester som en del i rekryteringsförfarandet. Dessa används i syfte att testa om du har de förutsättningar som ställs på förare av tåg i depån, enligt riktlinjer från Transportstyrelsen. Som fordonsoperatör erbjuds du ett lokförarbevis som är personligt och gäller i branschen i sin helhet.

Vi erbjuder
Hos oss får du ett spännande och omväxlande arbete. Du erbjuds en trygg anställning med kollektivavtal. Vi står för arbetskläder och mobiltelefon i jobbet.

När du börjar din anställning får du grundläggande betald utbildning som leder till ett lokförarbevis, enligt Transportstyrelsens krav. Vi lägger stor vikt vid trafiksäkerhet och investerar kontinuerligt i utbildning och uppdaterade arbetsverktyg för våra medarbetare.

Som anställd på SJ har du en rad förmåner:

· Friskvårdsbidrag på 1 500 kr/år

· Specialpris på privatresor med SJ

· Rabatter och erbjudanden hos utvalda företag som SJ har avtal med

· Tillgång till gratis gym i depån i Hagalund före och efter arbetstid

· Nya, fräscha rastlokaler i depån i Hagalund

Vi har årliga aktiviteter för all personal för att kunna skapa en bra gemenskap mellan alla de olika roller som finns inom depån och under sommarhalvåret tar vi på fredagar fram grillen för en bit mat under arbetsdagen.

Din ansökan
Vill du bli en av oss? Ansök redan idag, dock senast 2 feb 2020. I din ansökan ber vi dig inkludera:

· CV och personligt brev

· Fullständiga gymnasiala betyg

I denna rekrytering samarbetar SJ med We Select. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Sofia Bellinder på tel 076 296 00 03.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Sofia Bellinder
Telefon 0762960003
Område Solna
Yrkesroll Transport & Logistik, Teknik & Ingenjör, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://sj.se
Sista ansökningsdag 2 feb 2020 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av våra 1 200 avgångar från 284 stationer. Division Fordon ansvarar för fordonsflottans livscykel och ska säkerställa att i rätt tid leverera hela och rena tåg. Division Fordon ska utveckla och upprätthålla SJ:s fordonspark, säkerställa rätt fordonskvalitet, en effektiv underhållsproduktion genom god planering samt balansering av underhållsbehov och kapacitet. Allt detta i samarbete med underhållsleverantörer. Hagalunddepån är SJ:s största depå med ca
400 anställda och 32 000 avgångar/år. I Hagalunddepån sker många olika aktiviteter med ansvaret att operativt styra underhållet för samtliga SJ:s fordon