Kommunikations- och PR-strateg till SBAB

Kommunikations- och PR-strateg till SBAB

Bank & finansbranschen är under stor förändring. Med hållbarhet i fokus driver vi förändring och vill leda utvecklingen inom vårt område boende och boendeekonomi. Förändrade kundbeteeAnden och digitalisering med ökad transparens skapar stora möjligheter för oss. Vi växer och tar marknadsandelar. Vårt värderingsdrivna arbetssätt med inkluderande ledarskap, tillit och självdrivande medarbetare tar oss beslutsamt framåt med tempo.

SBAB arbetar och brinner för bättre boende och boendeekonomi. Vi behöver nu utöka gänget som arbetar med både extern och intern kommunikation samt PR. Vi söker dig som vill följa med på vår spännande resa mot bättre boende och boendeekonomi.

Tillsammans verkar vi för ett gemensamt mål; att skapa värde för kunden, för potentiella kunder och samhället i stort. SBAB kännetecknas av stort ansvarstagande och viljan att göra skillnad. Vi präglas av en snabb förändringstakt precis som marknaden i stort. Vi utmanar invanda mönster och gamla sanningar. Som bank och femte största bolåneaktör på den svenska marknaden har SBAB en viktig och ansvarsfull funktion i samhället. Med tydlighet och transparens som ledord vill vi förbättra synen på bank- och finansbranschen när vi hjälper våra kunder i alla delar som rör deras boende och boendeekonomi.

Din roll
Du arbetar tillsammans med övriga delar av verksamheten för att säkra vår vision – att erbjuda Sveriges bästa bolån. Du är med och implementerar PR-strategin som grundas på SBAB:s övergripande affärsmål och affärsplan och arbetar operativt med att identifiera möjligheter till utspel, underlag till undersökningar och analyser. Du skriver pressmeddelanden, Q&A och ibland underlag till debattartiklar eller intern information. Du arbetar med proaktiv kommunikation, pressrum och sköter det praktiska kring pressutskick. Du arbetar nära och samspelar med vår presschef, boendeekonom, chefsekonom, ansvariga inom hållbarhet, med flera. Du har också en central roll i att utforma våra Almedalsevent.

Du är en del av avdelningen Hållbarhet; Marknad & Kommunikation. Avdelningen inrymmer extern- och intern kommunikation, hållbarhet, marknad, kundutveckling och digital försäljning. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Solna Business Park. Du rapporterar till chefen för Hållbarhet, Marknad och Kommunikation.

Din profil
Vi söker en kommunikatör med 5-10 års arbetslivserfarenhet som i likhet med oss drivs av utmaningen att ständigt utveckla och utvecklas, i stort och smått. Du är proaktiv, initiativtagande och drivs av att kommunicera, informera och inspirera andra. Du är prestigelös och sätter laget före jaget. Kan du identifiera en bra nyhet och har erfarenhet av PR-, press- och kommunikationsarbete i både traditionella och sociala medier är det toppen. Vidare är du en dokumenterat skicklig skribent och har god förståelse för tonalitet. Oavsett exakt vilken bakgrund du har som kommunikatör tror vi att en grundförståelse för ekonomi är en förutsättning för att du ska trivas i tjänsten och komma till din rätt. Har du dessutom mod, är nyfiken, innovativ och engagerad är det här en perfekt roll för dig! Din kommunikativa och kreativa sida får du självklart användning för då du förklarar komplexa förhållanden på ett enkelt och förståeligt sätt och identifierar möjligheter till integrerad kommunikation med hjälp av PR.

Vår omvärld förändras i allt snabbare takt och ju mer komplexa arbetsuppgifter desto viktigare är det med en organisation som präglas av mångfald för att uppnå bästa möjliga resultat. Vi arbetar inkluderande och bejakar olikheter som berikar.

Din ansökan
Har du rätt bakgrund och attityd för att vara en del i att skapa Sveriges bästa bolån? Tveka då inte att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan idag men senast 12 maj 2019. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Sofia Lindqvist på We Select, tel. 0701 – 46 84 14. Vi ser fram emot din ansökan!

Sökord: PR, Kommunikation, PR-strateg
Mer info
Kontaktperson Sofia Lindqvist
Telefon 0701-46 84 14
Område Solna
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://sbab.se/
Sista ansökningsdag 12 maj 2019 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten. SBAB:s affärsidé är att med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige. SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten. Sedan 2016 är Booli en del av SBAB. Antal bolånekunder uppgår till cirka 225 000. Cirka 330 000 privatpersoner har sparkonto. Antal medarbetare är cirka 630. Läs mer på: sbab.se, booli.se, facebook.com/sbabbank, twitter.com/sbabbank, linkedin.com/company/sbab-bank.