Erfaren Internrevisor

Erfaren Internrevisor

Letar du efter en bredare roll som Internrevisor? Vill du ha ett arbete där du jobbar tillsammans med andra för att lyckas? Nu har du möjligheten att jobba på en ovanligt ovanlig bank i en roll som sträcker sig bortom det traditionella.

Bank & finansbranschen är under stor förändring. Med hållbarhet i fokus driver vi förändring och vi vill leda utvecklingen inom vårt område boende och boendeekonomi. Förändrade kundbeteenden och digitaliseringen med ökad transparens, skapar stora möjligheter för oss. Vi växer och tar marknadsandelar. Vårt värderingsdrivna arbetssätt med inkluderande ledarskap och självdrivande medarbetare tar oss beslutsamt framåt med tempo och har också gjort att vi hamnat på listan över Sveriges bästa arbetsplatser!

Har du attityden och är värderingsdriven? Är du affärsmässig och älskar att arbeta i en bred roll med internrevision? Är du en engagerad, inkluderande och prestigelös person som gillar att kavla upp ärmarna och hugga i där tempot är högt? I så fall är detta ett jobb för dig!

SBAB kännetecknas av stort ansvarstagande och viljan att göra skillnad. Vi arbetar ansvarsfullt och vill bidra till att förändra världen. Vi präglas av en snabb förändringstakt, precis som marknaden, och utmanar ständigt invanda mönster och gamla sanningar. Regelefterlevnad är för oss självklara och prioriterade frågor som utgör grunden för ansvarsfull och förtroendeskapande bankverksamhet. Regelefterlevnad i fokus möjliggör för oss att hålla ett högt tempo i affären och att nå vår vision – att erbjuda Sveriges bästa bolån. Som vår nya Internrevisor har du en viktig roll i detta arbete.

Rollen
Internrevision är en från verksamheten oberoende granskningsfunktion som rapporterar direkt till styrelsen. Som medlem i ett mindre team innebär din roll att oberoende och objektivt granska, utvärdera och lämna förbättringsförslag inom SBAB:s samtliga processer samt att effektivt och strukturerat kommunicera resultatet med styrelse och ledning.

Avdelningen är en grupp med högt till tak utan förutbestämda ansvarsområden vilket medför att du snabbt kommer att få en god överblick av banken. Utöver de granskningar som, med utgångspunkt i revisionsplanen, avrapporteras löpande kommer du bland annat arbeta med uppföljning av tidigare lämnade rekommendationer, styrelserapportering och utföra löpande avstämningar med verksamheten. Vi arbetar utifrån en riskbaserad revisionsplan som vi regelbundet ser över som i sin tur baseras på löpande riskanalyser.

Tjänsten är placerad på kontoret i Solna. Kontoret har en härlig atmosfär, där vi bland annat har en egen barista, fräscha träningslokaler och lekrum för barn. Tjänsten medför ibland resor till Karlstad, Malmö och Göteborg.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk utbildning med mångårig arbetslivserfarenhet i ryggen från finansiell sektor (gärna bank). Du har därför god kunskap om de regelverk som reglerar SBAB:s tillståndspliktiga verksamhet. Du bör ha några års erfarenhet av revision. Andra egenskaper vi värderar är erfarenhet av arbete med dataanalyser samt IT-revisioner.

För att lyckas i rollen är du en analytiskt lagd lagspelare som samtidigt har en god förmåga att arbeta på egen hand. Du har en hög integritet och lägger stor vikt vid att leverera kvalité och detta innefattar att du också har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Eftersom vi hela tiden utvecklar våra arbetsmetoder värdesätter vi därför din initiativförmåga och lösningsorientering samt din kommunikativa sida som gör att du inte har några som helst problem att kommunicera med kollegor runt om i banken.

Det vi vet är att vår omvärld förändras i en allt snabbare takt. Ju mer komplexa arbetsuppgifter, desto viktigare med en organisation som präglas av mångfald för att uppnå bästa möjliga resultat. Mångfald är därför en viktig del i vårt rekryteringsarbete. För oss handlar det om att arbeta inkluderande i alla avseenden och att därmed aktivt ta ställning för att olikheter berikar.

Låter detta som dig? Bra! Vi ser fram emot att läsa igenom din ansökan.

Din ansökan

Ansök redan idag, dock senast den 12 maj 2019. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Emelie Sandsten på tel. 0707-60 36 96.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Emelie Sandsten
Telefon 0707-603696
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 maj 2019 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten. Vår affärsidé är att med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige. För att särskilja oss på bolånemarknaden, långsiktigt förstärka vår konkurrenskraft och uppnå vår vision – att erbjuda Sveriges bästa bolån – arbetar vi ständigt med att utveckla vårt kunderbjudande. Antalet kunder uppgår till cirka 400 000 och vi är cirka 600 medarbetare. SBAB har mycket nöjda kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Enligt Great Place to Work är SBAB en av Sveriges bästa arbetsplatser 2019 bland större företag.