Audio & Video Tekniker

Audio & Video Tekniker

Är du i början av din karriär och har ett stort teknikintresse?

Vi söker nu en Tekniker med inriktning Audio Video. I rollen som installationstekniker monterar och installerar du teknik ute hos kund. Arbetet innefattar bland annat montage, kabeldragning, konfigurering av ljud-, bild och videoprodukter samt felsökning och problemlösning. Rollen innebär mycket självständigt arbete där du som tekniker är innovativ och löser de problem som uppstår hos kunden. Rollen som tekniker innebär mycket kontakt med våra kunder och du är vårt ansikte utåt.

Tjänsten är placerad i Solna och du kommer rapportera till Service Manager.

Vi söker dig som har en god teknisk kunskap och tycker om att lösa problem. Gärna med teknisk utbildningsbakgrund och erfarenhet från liknande arbeten. Du är serviceinriktad, pedagogisk och har alltid ett professionellt bemötande Det är en fördel om du har erfarenhet av nätverkslösningar samt grundläggande IT-kompetens. Du är van att arbeta självständigt och är mycket ansvarstagande, samtidigt är du en person som gillar att träffa folk och har lätt för att skapa nya kontakter. Vidare gillar du problemlösning och har ett strukturerat och metodiskt arbetssätt med känsla för detaljer. Du är en lagspelare som tycker om att arbeta i ett högt tempo, leverera hög kvalité och bästa möjliga service. Svenska och engelska behärskar du i både tal och skrift. Körkort är ett krav.

Meriterande:
  • Du har tidigare erfarenhet från support- eller installationsarbeten
  • Teknisk kompetens och erfarenhet inom AV-teknik (tex Barco, AMX, Crestron mm) samt programmering av styrsystem, AV över IP samt HDBaseT-teknik
  • Teknisk kompetens och erfarenhet inom videokonferensteknik (tex Cisco, Polycom, Pexip)
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 9 sept 2022 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi skapar lösningar för effektiva och hållbara arbetsplatser!

Allt arbete vi gör på Ricoh vilar på våra fem filosofier Team Work, Customer Centric, Innovation, Winning Spirit och Etik & Integritet. Vi tycker det är viktigt att ta hand om varandra och att ta hand om vår jord! Resultatet av vårt arbete är ett innovativt bolag som arbetar hårt för att minska miljöpåverkan och att vara en aktiv del i samhället genom olika CSR-projekt.

För dig som vill utvecklas finns alla möjligheter, såväl nationellt som internationellt! Kompetensutveckling är en naturlig del i vardagen då du ständigt utbyter idéer och erfarenheter med dina kollegor, självklart har du också tillgång till utbildningar via Ricoh Academy.

Ricoh Sverige AB är ett ledande företag inom dokument- och informationshantering samt kommunikationsteknologi. Bolaget erbjuder lösningar för kunders IT-miljöer med ett brett utbud av utrustning, mjukvaror, tjänster och konsultverksamhet. Ricoh Sverige är ett dotterbolag med över 200 medarbetare i den världsomspännande Ricoh-koncernen och finns representerat på närmare 40 orter i en nationell organisation med egna Center och Partner samt ett återförsäljarnät. Den totala försäljningen i Sverige uppgår till cirka 1 000 miljoner kronor (2018). Globalt har Ricoh-koncernen drygt 98 000 medarbetare i 200 länder, med hållbarhet som viktigt fokus. Mer om oss kan du läsa på www.ricoh.se.