Projektledare, PostNord E-barometern, Solna

Projektledare, PostNord E-barometern, Solna

PostNord ligger långt fram i en föränderlig bransch där vi genom teknologi, innovationer och olika samarbeten möter behov och förväntningar från våra kunder och mottagare. Med vår expertis om e-handelns kundbeteenden, flöden, affär och konverteringsmekanismer skapar vi processer och tjänster som gör det möjligt att fortsätta göra det vi alltid gjort: Att alltid komma fram.


Du & vi & jobbet

E-handeln befinner sig i en stark tillväxtfas. PostNords rapport E-barometern följer den svenska e-handelns utveckling och är en strategiskt viktig hörnsten för att fortsätta bygga och behålla PostNords position som kunskapsledare inom e-handel i Sverige.Rapporten publiceras en gång per kvartal och bygger på konsument- och företagsundersökningar.

Vi söker nu en person som både är en organiserad Projektledare och vass analytiker och som brinner för insikter och utveckling inom e-handel. Här får du en unik möjlighet att som Projektledare driva och utveckla arbetet med PostNord E-barometern. Du kommer att tillhöra teamet Digital & Partners inom vår Affärsenhet e-handel.

Exempel på ansvarsområden:
 • Projektleda E-barometern med budgetansvar.
 • Att genom analys- och insiktsarbete driva produktutveckling i arbetsprocessen för E-barometern och dess innehåll.
 • Du ansvarar för innehållet i rapporten, vilket kräver kompetens när det gäller kommunikation. I ditt ansvar ligger även att proaktivt bidra till innehåll kopplat till E-barometern till t ex events, marknadskommunikation och säljmaterial.
 • Bygga relationer med partners och samarbeta, diskutera och kravställa samt vara delaktig i innehållsarbetet.
 • Driva arbetet med E-barometern internt med olika stakeholders, exempelvis PostNords kommunikationsavdelning och försäljningsavdelning.
 • Omvärldsbevakning och analysarbete i syfte att utveckla E-barometern framåt.

Vem du är

 • Hög analytisk förmåga: Du ser logik och samband i komplex information och missar aldrig helheten.
 • Engagerad & inspirerande: Genom att engagera och motivera driver du involverade parter framåt.
 • Resultatorienterad & ansvarstagande: Du får saker att hända, oavsett var du börjar så hittar du en väg, och når mållinjen.
 • Samarbetsorienterad: Du är bra på att samarbeta och kommunicera med andra och hittar win-win lösningar.
 • Lösningsorienterad: Självgående, pro-aktiv och initiativtagande, alltid med kundfokus.
 • Du är unik: Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad du tar med dig

 • Flerårig erfarenhet inom projektledning med bra resultat.
 • Erfarenhet av att ha drivit komplexa projekt med flera aktörer/leverantörer.
 • En stor fördel är erfarenhet av arbete inom e-handel och intresse för hur e-handeln utvecklas.
 • Vana från arbete i större organisationer där du med lätthet har byggt upp goda nätverk.
 • God kommunikativ förmåga i tal och skrift där du har formulerat beslutsunderlag och kommunicerat fakta och statistik.
 • Relevant akademisk examen, mycket goda kunskaper i Officepaketet och flytande kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Varför vi finns

PostNord är ett av Sveriges äldsta och största företag och vi har ett viktigt samhällsuppdrag. Att säkerställa postservice till företag och privatpersoner i hela Sverige. Vi är i en ständig transformation och arbetar konsekvent med att utveckla både vårt erbjudande och våra medarbetare. Som den ledande leverantören av kommunikationslösningar till, från och inom Sverige förenklar vi vardagen för människor. Hos oss arbetar människor med olika bakgrund och erfarenheter och du blir en del av en arbetsplats som aktivt arbetar med mångfald. Vi är PostNord - ett fantastiskt företag att jobba och växa med. Läs mer på postnord.se.

Du ska må bra
Vi är ett modernt kundorienterat företag som tänker lika mycket på sina anställda som på sina kunder. Vi erbjuder en flexibel hybridarbetsplats. PostNord är en av Sveriges största arbetsplatser och erbjuder schyssta arbets och tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom vår egen personalstiftelse PostNord Plus. Hos oss finns det goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Anställning sker enligt kollektivavtal.

Vad väntar du på?
Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande så ansök så snart som möjligt. Om du undrar något över tjänsten, maila casper.von-sivers@postnord.com. Vi ser fram emot att höra från dig!

För fackliga kontaktpersoner se Fackliga kontakter.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Postnord AB
Hemsida https://postnord.varbi.com
Sista ansökningsdag 8 jan 2023 (34 dagar kvar)