Release Train Engineer, Stockholm

Release Train Engineer, Stockholm

Har du erfarenhet och intresse av att arbeta som Release Train Engineer? Då ska du söka det här jobbet i en av Nordens mest spännande koncerner där IT står i fokus.

Bli en del av vårt team
I team Agile Office RT Engineer arbetar idag två medarbetare som ansvarar för PostNords releasetåg. Nu behöver vi en förstärkning som kan leda det agila releasetåget som utvecklar och underhåller de nordiska it-systemen som används för att producera logistik- och brevtjänster. Releasetågen består idag av 10 agila team och är bemannade med drygt 100 anställda och konsulter från Sverige och Indien.

Arbetsuppgifter
I rollen som Release Train Engineer (RTE) kommer du att leda det agila releasetåget. Du kommer att koordinera flera parallella scrum teams med gemensamma beroenden och stötta teamen. Du samverkar produktledning, produktägare, arkitekter, team och olika intressenter för att säkerställa leveransen. I rollen kommer du bland annat arbeta med att:
  • Planera och leda ART-ceremonierna
  • Presentera och hålla workshops för stora grupper
  • Coacha
Du kommer att ha en central roll i releasetåget och PostNord för att förbättra arbetssätt och metoder och vi vill att du bidrar med dina kunskaper och erfarenheter av agilt arbete med SAFe som ramverk.

Vi söker dig med
Praktisk erfarenhet av arbete som RTE samt minst en certifiering inom SAFe.
Dokumenterad kompetens av agilt arbete, gärna Scrum eller liknande. Mycket god erfarenhet av stakeholder management. God förmåga att kommunicera, samarbeta och driva förändring enligt agila metoder och principer med många olika intressenter inom verksamhets- och teknikområdet. Akademisk utbildning inom IT eller motsvarande kunskap som erhållits på annat sätt.
Som person är du ansvarstagande, trygg och stabil. Du är bra på att planera och organisera. Som person är du strukturerad, ansvarstagande och en driven lagspelare. Du arbetar lösningsorienterat och proaktivt och löser dina arbetsuppgifter utifrån verksamhetens bästa och sätter en ära i att skapa värde för kunden. Vårt koncernspråk är engelska vilket ställer krav på att du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

Vi erbjuder dig
  • Ett jobb i ett team som är med och driver förändring och möjliggör att företaget når sina mål och levererar stabila IT-lösningar
  • Arbete i en nordisk och dynamisk miljö
  • Friskvårdsbidrag & tillgång till kontorets gym
  • Personalförmåner genom PostNords egen personalstiftelse PostNord Plus
  • Bra tjänstepensionsvillkor
  • Bra utvecklingsmöjligheter
PostNords ABC-ledarskap är vår ledstjärna; Accountable, Brave and Committed

Vi gör vardagen enklare
PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Vi strävar efter att göra vardagen enklare och mer hållbar för alla som bor och arbetar i Norden. Vi är ansvarstagande, modiga och engagerade, och leder effektivt förändring oavsett om vi leder oss själva eller andra. Vi uppmuntrar lagarbete, uppriktighet och positiva relationer på arbetsplatsen. Vi bygger vidare på våra framgångar och lär oss av både kollegor och misstag. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten. Besök oss på www.postnord.com

Ansök
Vi ser fram emot din ansökan före den 1 december! Har du någon fråga om tjänsten är du välkommen att kontakta Johan Gustafsson på tel 070-816 0511. Skicka gärna in din ansökan omgående då vi arbetar med löpande urval.

För fackliga kontaktpersoner se Fackliga kontakter.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.postnord.se
Sista ansökningsdag 30 nov 2021 (2 dagar kvar)