Arbetsmiljösamordnare

Arbetsmiljösamordnare

Vi på Peab värnar om vår arbetsmiljö och arbetar aktivt med att utveckla den. Vill du bli en del av en inspirerande och stöttande organisation där arbetsmiljöfrågor är centralt?

Vi söker en Arbetsmiljösamordnare till vår produktionsstödsgrupp som stödjer Region Bygg Öst och Bygg Stockholm. Du blir en av två arbetsmiljösamordnare i gruppen och kommer i din roll att ha huvudfokus på Region Bygg Stockholm.

Om rollen

Tjänsten innebär att kunna ha fokus på både regionsfrågor samt projektfrågor. Det kan t.ex. handla om att:
  • Utveckla och driva arbetet med vår säkerhetskultur och arbetsmiljöarbete
  • Ta fram underlag samt föredra för regionledning inom ramen för arbetsmiljöområdet
  • Ansvara och samordna skyddsombudsträffar.
  • Stöd i det systematiska arbetsmiljöarbetet i syfte att skapa en säker och hälsosam arbetsmiljö i våra projekt t ex. att agera stöd vid riskanalyser, avvikelserapportering osv.
  • Förbättra, utveckla och underhålla vårt ledningssystem för arbetsmiljö
  • Tolka och förmedla nyheter och information inom området från affärsområdet
  • Bistå som specialist och stöd i projekt vid inspektioner från myndigheter, genomföra projektronder och internrevisioner
  • Bistå och leda utredningar av tillbud och arbetsolyckor
Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer att innefattas av systematiskt förbättringsarbete av vårt arbetsmiljöarbete.

Du förväntas också vid förfrågan kunna föredra ärenden för regionens ledningsgrupp. Du kommer att företräda regionen i koncern-/affärsområdet gällande frågor inom arbetsmiljö samt delta och driva arbetsmiljöfrågor i samarbete med HR, kvalitet- och miljöfunktioner.

I rollen ingår vidare att bidra med kunskap om arbetsmiljölagstiftningen och lösa arbetsmiljöproblem genom att föreslå adekvata lösningar samt bistå vid externa kontakter med kunder, myndigheter, branschorganisationer, leverantörer, studiebesök.

Du blir placerad på vårt kontor i Solna och har Stockholm med kranskommuner som arbetsområde. Körkort B ett krav då resor i tjänsten kommer att ingå.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom arbetsmiljö eller motsvarande förvärvad kompetens inom området, samt flerårig erfarenhet av systematiskt och operativt arbetsmiljöarbete. Det är meriterande om du tidigare varit i byggbranschen. Du behöver ha några års erfarenhet för att känna dig bekväm i rollen då du kommer behöver ta diskussioner, såväl internt som externt, gällande lagstiftning och Peabs policys inom området.

Som person är du entusiasmerande, strukturerad och har förmågan att se helheter. Du har ett stort intresse för arbetsmiljöfrågor och ett fokus på att utveckla säkra och hälsosamma arbetsmiljöer. Du söker förankring och samarbeten för att få med dig organisationen men är samtidigt handlingskraftig och driven på egen hand. Du har god vana att arbeta i Office-paketet och din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska är mycket god. Vidare är det meriterande om du har kunskap/erfarenhet om MTO.

Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Mer info
Kontaktperson Sofia Söderström, HR
Telefon 0725-33 30 40
Område Solna
Yrkesroll Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 maj 2021 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är Nordens samhällsbyggare med 15 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.