Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

Om tjänsten

Till bolagsredovisningsgruppen hos Peab Support söker vi nu en redovisningsekonom med fokus på fastighetsredovisning. Som redovisningsekonom på Peab Support kommer du att ingå i ett team bestående av ca 20 personer som hanterar redovisningen för Peabkoncernens fastighets- och bostadsutvecklingsbolag. I teamet finns en gedigen kunskap och erfarenhet inom redovisning och du kommer förutom övriga redovisningsekonomer att arbeta i nära samarbete med ekonomiassistenter, controller och koncernekonomer där alla är med och bidrar till Peabs mål. Ditt huvudsakliga ansvarsområde innebär att du självständigt sköter löpande redovisning, bokslut och rapportering för som mest 20-tal bolag.

Hos Peab får du möjlighet att utvecklas och arbeta i ett trevligt arbetsklimat med kompetenta kollegor i ett stabilt företag som erbjuder goda villkor. I gruppen finns möjligheter att få driva egna projekt inom de områden som du brinner lite extra för och på så sätt fördjupa dina kunskaper och kunna bidra med värdefull input.

Arbetsuppgifter
 • Löpande redovisning
 • Ansvara för månads-, kvartals- och årsbokslut
 • Service och stöd till controllers och produktion i redovisningsfrågor
 • Upprätta årsredovisningar och inkomstdeklarationer
 • Vara delaktig i processen vid köp och försäljningar av bolag/fastigheter
 • Fastighetsmoms, jämkning av moms
 • Rapportering till myndigheter t.ex. moms, statistik
 • Kontakt med revisorer
Din profil

Vi söker dig som:
 • Är högskoleutbildad eller motsvarande med inriktning mot redovisning eller har förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet
 • Har erfarenhet från fastighetsbranschen
 • Har minst 3 års erfarenhet av redovisning
 • Har jobbat självständigt med att upprätta bokslutsavstämningar, årsredovisningar och inkomstdeklarationer
Om du har tidigare erfarenhet av att jobba med just fastighetsbolag så kommer det sannolikt innebära att du snabbare kommer in i rollen, även om detta inte är ett krav. Då du också sitter med ett flertal bolag i din portfölj så är det meriterande att ha arbetat i en roll där du hanterat hela flödet för flera bolag parallellt. System som används idag är 3L, Cognos, Vitec Hyra och Wolters Kluwer så har du även erfarenhet från någon av dessa så kommer det göra att du ännu snabbare kommer att komma in i arbetet.

Du som person är framförallt kommunikativ och flexibel samt så har du förmågan att kunna se till detaljer lika lätt som helheten. Du gillar att ha kvalitet och service i fokus. Du är drivande och självgående och trivs med att ha ett stort eget ansvar och där du hela tiden arbetar för att säkerställa att du driver dina arbetsuppgifter i mål. Vidare stöttar du och delar med dig av dina kunskaper till kollegorna på avdelningen där samarbete är en grundpelare i det du gör. Det gör att du är bra på att bygga relationer och förstår betydelsen av teamarbetet, där du med en prestigelös inställning inte är rädd för att hugga i där det behövs. Det är även av största vikt att du som söker denna tjänst också delar Peabs kärnvärden jordnära, utvecklande, personlig och pålitlig!

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Poolia Finance som sköter rekryteringsprocessen och du ansöker här. Lägg märke till att vi inte tar emot ansökan via nedan sök tjänsten-länk utan enbart via länken på Poolia Finance hemsida. Din anställning blir direkt hos Peab.

Har du frågor eller vill veta mer om tjänsten kan du kontakta rekryteringskonsult Carin Wall carin.wall@poolia.se alt 0729889007. På grund av semester så kommer urval och intervjuer påbörjas löpande från vecka 32.

Observera att urval sker löpande samt att ansökningar som inkommer via epost ej behandlas.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.