Arbetsmiljöspecialist Koncern

Arbetsmiljöspecialist Koncern

Peabs stödfunktion Arbetsmiljö och Arbetsrätt söker nu en Arbetsmiljöspecialist. Uppdraget för stödfunktionen är bland annat att ge rätt förutsättningar för verksamheten att skapa säkra och hälsosamma arbetsplatser med justa arbetsförhållanden och en god säkerhetskultur. Tjänsten är placerad i Solna alternativt på huvudkontoret i Förslöv eller i Malmö. Du stödjer hela Peabs verksamhet inom bygg, anläggning, byggindustri och projektutveckling inom området och rapporterar till koncernens Arbetsmiljö- och förhandlingschef.

Om rollen

I rollen samverkar du internt med andra funktioner i sakfrågor. Som Arbetsmiljö-specialist är den huvudsakliga arbetsuppgiften att utgå från verksamhetens behov och erbjuda specialist-stöd inom arbetsmiljöområdet där bl. a följande delar ingår:
  • Händelsehantering; analyser, trender, nyckeltal, framtagande av rapporter, sammanställa och presentera slutsatser
  • Genomföra MTO utredningar tillsammans med utredningsledare och återkoppla resultat till målgrupp/er
  • Superuser inom digitala hjälpmedel (Synergi Life och navigatorer)
  • Vid behov delta i arbets-/projektgrupper
  • Samordna med kollegor och ansvara för att upprätthålla och utveckla strukturen inom ramen för tjänsten i Peabs verksamhetsledningssystem
  • Utveckla och förvalta delar i Peabs Arbetsmiljöhandbok
  • Omvärldsbevakning
Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom arbetsmiljö eller motsvarande relevant utbildning inom området, samt flerårig erfarenhet av kvalificerat arbetsmiljöarbete. Du har gedigen kunskap inom arbetsmiljölagstiftning och dess tillämpning. Vidare har du erfarenhet från Byggbranschen.

Som person är du analytisk, strukturerad och har förmågan att se helheter. Du har ett stort intresse för arbetsmiljöfrågor och är utvecklingsorienterad inom arbetet med att utveckla säkra arbetsmiljöer. Du söker förankring och samarbeten för att få med dig organisationen men är samtidigt handlingskraftig och driven på egen hand. Du har god vana att arbeta i Office-paketet och din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska är god.
Mer info
Kontaktperson Sara Nilsson, HR chef
Telefon 0431-89 150
Område Solna
Yrkesroll Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är Nordens samhällsbyggare med 15 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.