Regioncontroller till Peab

Regioncontroller till Peab

Till Peabs kontor i Solna söker vi nu en Regioncontroller med ansvar för region Bostadsutveckling Stockholm.

I rollen som Regioncontroller analyserar du verksamheten för regionen och stöttar ledningen i budget- och prognosarbete samt rapporterar utfall per månad och kvartal. Utöver detta kommer du att utgöra stöd i redovisning, skatt och momsfrågor samt stödja projektutvecklare i detta vid förvärv och försäljning av fastigheter samt bolag eller tecknande av exploateringsavtal. Som regionscontroller medverkar du till att samordna rutiner och metoder inom affärsområdet.

Ansvarsområden
  • Ansvar för intern kontroll av de ekonomiska delarna av regionens verksamhet
  • Ingå i regionens ledningsgrupp
  • Ansvar för att redovisning och rapportering inom regionen utförs enligt Peabs övergripande värderingar, och inom dessa frågor, att samverkan sker med övriga enheter inom AO Projektutveckling
Arbetsuppgifter
  • Stödja regionchef, distriktschefer, projektutvecklare och projektledare i prognosarbetet
  • Sammanställa och rapportera regionens prognos och utfall samt kapitalbindning
  • Stötta projektutvecklare och byggledare i den ekonomiska uppföljningen av verksamheten
  • Analysera och utvärdera regionens resultat och kapitalbindning
  • Implementera gemensamma rutiner och mallar och säkerställa att dessa följer affärsområdets och Peabs rutiner
  • Förmedla kunskap och insikt om gällande lagar och regler
  • Rådgivande och stödjande funktion i skatte- och momsfrågor
Bakgrund

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet och viss arbetserfarenhet som Controller eller bakgrund inom revision. Du har tidigare arbetat i en verksamhetsnära roll och som mycket meriterande ses tidigare erfarenhet inom fastighets- eller byggbranschen. Du har goda kunskaper inom moms- och skattefrågor för fastigheter liksom i redovisning över lag. Som person är du analytisk och noggrann med en hög grad av flexibilitet. Du är en utåtriktad person som trivs att arbeta med många kontaktytor och i en bred roll. Vi ser även att du är trygg i dig själv, du vågar ifrågasätta när så behövs, samtidigt som du trivs att arbeta i en prestigelös miljö.

Vi erbjuder dig ett arbete där du får möjlighet att utvecklas och arbeta med kompetenta medarbetare i ett stabilt företag som erbjuder goda villkor.

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind Finance, ansökan sker via www.dfindfinance.se

Då det är semestertider kommer urvalet att påbörjas från och med den 6 augusti. Välkommen då med frågor om tjänsten till rekryteringskonsult Carin Wall på 0729889007 alt. carin.wall@dfindfinance.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dfind Finance
Sista ansökningsdag 26 aug (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 50 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm. För mer information se: http://www.peab.se