ICA Banken söker Analytiker Operativ Risk

ICA Banken söker Analytiker Operativ Risk

Vill du göra varje dag lite enklare ihop med oss?

Varje dag är en härlig utmaning på ICA Banken & ICA Försäkring. Varför det? Jo, för att hela vår bransch håller på att förändras. Och den förändringen öppnar för spännande utmaningar där gamla invanda sätt att jobba utmanas. Det betyder också att vi måste hålla oss i konstant utveckling. På riktigt. Både som individer och som verksamhet. Vi behöver föra samman innovation och digitalisering i en härlig kombination, där vi tillsammans kan hitta de där smarta och praktiska lösningarna som kunderna knappt vet om att de behöver. Än.

Banken befinner sig i en stark tillväxtfas där såväl kunden som affären breddas vilket gör att produktportföljen utvecklas och området risk blir allt mer centralt. I takt med digitaliseringen ökar även komplexiteten inom riskområdet vilket ställer krav på gedigen kunskap och erfarenhet inom området samtidigt som närheten och förståelsen för affären är avgörande.

Som Analytiker Operativ Risk kommer du att arbeta inom Bankens funktion för riskkontroll där du ansvarar för att genomföra grundläggande analyser och utföra uppföljning/arbete inom Operativ risk. Denna tjänst är stationerad i ICA Bankens nya lokaler i närheten av Mall of Scandinavia i Solna, alternativt i Borås. Läs mer om ICA Banken på www.icabanken.se.

Det här är ditt blivande jobb

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer innebära:
  • Ansvar för utförandet av kvantitativa analyser inom operativ risk
  • Ansvar för sammanställning av underlag (incidenter, riskindikatorer, självutvärderingar) för bedömning av Bankens operativa risknivå
  • Ansvar för uppdatering av Bankens förteckning av aggregerade operativa risker
  • Genomföra kontroller inom operativ risk med upprättande av tillhörande rapport
  • Följa upp åtgärdsplaner inom operativ risk
  • Delta i funktionens kontroll- och analysarbete
  • Delta i arbetet med att utveckla de kvantitativa analysmetoderna för operativ risk
I din roll skall du bidra till en sund riskkultur i banken och vara delaktig i att övervaka bankens riskaptit. Eftersom ICA Banken, med tillhörande bolag, är inne i en stor förändringsresa är det viktigt att du trivs med ad-hoc-relaterade arbetsuppgifter och att delta i projekt. Som Analytiker Operativ Risk kommer du främst att arbeta nära Ansvarig Operativ Risk men även en hel del med övriga tre kollegor och chefen för oberoende riskkontroll. Du förväntas ta inititativ för att utveckla dig själv och dina medarbetare liksom att bidra till ett gott arbetsklimat som präglas av samarbete och vi-känsla. I din roll kommer du även att samverka med kollegor inom linje 1.

Ditt arbete leds av Ansvarig Operativ Risk men du rapporterar formellt till Chief Risk Officer.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant akademisk examen, gärna med inriktning statistik och/eller matematik. Det är viktigt att du har några års praktisk erfarenhet av att arbeta inom området Operativ Risk, gärna inom reglerad verksamhet och med fördel bank/finans. Vi ser även att du kan ha erfarenhet som konsult inom området eller närliggande område.

Du har gedigen erfarenhet av att arbeta i något analysverktyg som SAS, Access eller motsvarande och dina Excel-kunskaper är mycket goda. Vi ser gärna även att du har baskunskaper inom databasanalys.

Som person är du analytisk, strukturerad med stark integritet. Du är engagerad, intresserad av att utvecklas och har en utpräglad förmåga att arbeta såväl självständigt som i team. God kommunikativ förmåga, i såväl tal som skrift, är avgörande.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar ICA Banken med Ogunsen Executive. Skicka in din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa till Ogunsens ansvarig researchkonsult Malin Söhr, 073-421 79 84.

ICA ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för våra medarbetare. Vi har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Vi tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 dec 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ogunsen Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

Ogunsen Executive Search är en del av koncernen SJR in Scandinavia AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80