Försäkringsspecialist till Telia Company

Försäkringsspecialist till Telia Company

Om Telia Company

Vi är Telia, den nya generationens telekomföretag. Våra 6 700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt - året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder.

Om Telia Corporate Insurance

Telia Corporate Insurance är en enhet inom Telia Group Treasury med uppgift att upphandla och administrera Telia Company´s försäkringsprogram. Corporate Insurance fungerar som kompetenscentrum för skadeförsäkring inom Telia Company och sköter det interna försäkringsbolaget Telia Försäkring.

Från och med 1: a juli 2017 har portföljen i Telia Försäkring AB utökats till att även omfatta koncernens affinity program i de nordiska länderna. Detta medför kraftigt ökad affär i bolaget.

Rollen

Som Försäkringsspecialist arbetar du med koncernens alla typer av skadeförsäkringsfrågor och deltar i driften av det interna försäkringsbolaget Telia Försäkring AB. Däri ingår bland annat:
  • Skadereglering
  • Underwriting - villkorsförhandling, prissättning och meddelande av försäkringsskydd
  • Tillsammans med försäkringsbolagets administratör producera försäkringsavtal - såväl direktaffär som mottagen återförsäkring
  • Rådgivning till koncernen vid offertgivning avseende försäkringskrav samt vid behov utfärdande av försäkringscertifikat
  • Ansvara för att administrera, förbättra och utveckla Telia Company's befintliga affinity- och leasingprogram
  • Resultatuppföljningar (premie- och skadeanalyser)
  • Följa upp leveranser från interna och outsourcade funktioner
  • Produkt- och villkorsutveckling av nya och befintliga produkter
  • Stötta organisationen i regelefterlevnadsfrågor avseende affinityprodukter
Du rapporterar till Director Corporate Insurance.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och flerårig erfarenhet från företagsförsäkring. Då ett stort fokus i rollen handlar om att driva och utveckla Telia Company's affinity- och leasingprogram är det meriterande med erfarenhet från dessa områden. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av att driva produktutvecklingsprojekt med flera intressenter involverade.

Vi söker dig med god förmåga att arbeta strategiskt och övergripande, men även har kapacitet att fördjupa dig i detaljer.

Som person är du prestigelös och samarbetsvillig med god analytisk förmåga. För att lyckas i rollen är du lösningsorienterad och självgående med stort engagemang och affärsmässighet. Du är noggrann och intresserad av att leverera försäkringsservice till såväl intressenter internt som externt.

Kontoret är aktivitetsbaserat och vi har ett modernt arbetssätt som bland annat innebär ett stort inslag av digitala hjälpmedel och mycket kontakter med andra delar inom företaget.
Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska är en självklarhet.

I denna rekrytering samarbetar Telia Company med Ogunsen Executive Search. Om du har frågor är du varmt välkommen att ringa Senior konsult Anders Dareholt på 0704-71 59 09 eller Research konsult Betty Holmberg på 076-647 16 25.

Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se. Gå in under flik publika uppdrag. Skicka in din ansökan så snart som möjligt eftersom urval och intervjuer sker löpande.

Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 nov 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ogunsen Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

Ogunsen Executive Search är en del av koncernen SJR in Scandinavia AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80