Bid Manager till Office Depot

Bid Manager till Office Depot

Är du en resultatinriktad och analytisk person som trivs i en snabb och omväxlande miljö? Drivs du av att engagera och motivera människor i din omgivning? Då är det kanske dig vi söker! Office Depot välkomnar nu en Bid Manager till vårt Customer & Sales Support-team i Stockholm.

Det går bra för Office Depot och vi är stolta över att ha placerat oss på Karriärföretagens topp 100 mest spännande arbetsgivare i Sverige 2016. Office Depot är en av världens största leverantörer av kontorsvaror. Med vårt unika helhetserbjudande av kontorsvaror och tjänster är vi kontorets One Stop Shop vilket ger våra kunder ett enklare kontorsliv. Försäljningen i Sverige sker via vårt butiksnät, regionsäljare, webshop och kundcenter.

Din roll
Som Bid Manager projektleder och prissätter du våra största och mest komplexa affärer. Du ansvarar för de kommersiella delarna i Office Depots affärer, vilket innebär att du säkerställer rätt lönsamhetsnivåer och projektleder de största och mest komplexa anbudsförfrågningarna. En stor och komplex affär på Office Depot innebär att stora delar av organisationen är inblandad. Din roll är att sätta samman ett anbudsteam och att projektleda hela offertarbetet för att säkra att våra svar är av hög kvalitet och förankrat hela vägen av rätt personer inom organisationen. Du utvecklar och förvaltar bid-processen samt leder projekt inom företaget med syfte att effektivisera och strukturera arbetssätt, både inom teamet och inom övriga delar av Office Depot.

Vidare arbetar du med prissättning och därmed kundlönsamheten utifrån ett helhetsperspektiv. Du analyserar och granskar kundkalkyler, föreslår vad som driver intäkter och kostnader i affärsmodellen samt tänker kreativt kring affären beroende på konkurrensbild och andra förutsättningar.

Din profil
Vi söker dig med några års erfarenhet från rollen som Bid Manager. Du är utbildad civilingenjör eller civilekonom alternativt har motsvarande yrkeserfarenhet och har mycket goda kunskaper inom Officepaketet, främst Excel. Vidare har du tidigare jobbat med B2B-försäljning och har goda projektledaregenskaper. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Som person är du strukturerad, organiserad och kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har en hög analytisk förmåga och förstår företagsekonomiska termer. Vidare är du en god och lyhörd kommunikatör som uppskattar samarbete, är initiativtagande och inte rädd att ta kontakt med andra avdelningar internt. Du identifierar och genomför aktiviteter som leder i målets riktning och fattar nödvändiga beslut inom ditt ansvarsområde.

Vi erbjuder
Du erbjuds en plats i en flexibel och prestigelös organisation, som präglas av stark teamkänsla och högt engagemang – där din kompetens kommer att göra skillnad. Vi lever och lär att vår personliga service till kunden är det mervärde som gör oss till det självklara valet av leverantör och samarbetspartner, vi gör ditt kontorsliv enklare.

Din ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 1 juli 2018. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Du kan även enkelt ansöka med din LinkedIn profil som CV. Vid frågor, kontakta ansvarig rekryterare Sofia Lindqvist, tel. 0701 – 46 84 14.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Sofia Lindqvist
Telefon 0701 46 84 14
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Försäljning, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.officedepot.se/
Sista ansökningsdag 1 juli (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Office Depot är en av världens största leverantörer av kontorsvaror. Med det unika helhetserbjudande av kontorsvaror och tjänster är Office Depot kontorets One Stop Shop vilket ger kunderna ett enklare kontorsliv. Office Depot erbjuder inte bara alla tänkbara förbrukningsvaror till kontoret, utan även möbler, profilprodukter, utskriftslösningar, kaffemaskiner och mycket mer. Oavsett om det är ett litet lokalt eller stort multinationellt företag kan Office Depot erbjuda anpassade och skräddarsydda lösningar avseende allt från sortiment, beställningar och leverans. Företaget omsätter drygt 1 miljard sek och har ca 300 medarbetare. Mer information om Office Depot finns på www.officedepot.se.