Ekonomisk förvaltare

Ekonomisk förvaltare

OBOS fortsätter sin expansion i Sverige och startar ett förvaltningsbolag avseende ekonomisk förvaltning för egenutvecklade bostadsrättsföreningar (BRF) och söker nu en erfaren ekonomisk förvaltare till det nystartade bolaget.

Rollen innebär att, tillsammans med andra funktioner i Sverige och Norge, bidra till att bygga upp den svenska förvaltningsverksamheten. I rollen som ekonomisk förvaltare är du en nyckelperson i verksamheten vilket förutsätter en mycket god kunskap i förvaltarrollens olika arbetsuppgifter och samarbetsförmåga. Vi söker Framtidens förvaltare där digitala arbetsverktyg och tjänster är en självklarhet.
 • Bidra med erfarenhet och kunskap vid uppstartande av förvaltningsverksamheten
 • Kundansvarig gentemot bostadsrättsföreningarna
 • Samarbete med redovisningsansvarig ekonom
 • Stötta och ge råd till bostadsrättsföreningarna i frågor av ekonomisk karaktär
 • Hantera löpande ärenden i form av överlåtelser, fakturahantering, kölistor m.m
 • Vägleda föreningen till att använda digitala lösningar
 • Allmänna övriga göromål inom avdelningen
 • Rollen rapporterar direkt till bolagets VD
 • För att passa som ekonomisk förvaltare hos oss på OBOS ser vi att du har:
  • akademisk examen med ekonomisk profil
  • minst fem års erfarenhet från ekonomiarbete exempelvis inom finansiering, redovisning eller förvaltning
  • mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som i skrift
  • mycket goda digitala kunskaper och färdigheter
  • ett öppet och nyfiket förhållningssätt
  • ett intresse för bostadsmarknaden

Viktiga egenskaper för att lyckas och trivas i rollen är du ha en god förmåga att strukturera, prioritera och hantera flera uppgifter parallellt.

Proaktiv med starkt driv i att tänka nytt och kontinuerligt förbättra vårt arbete.

Som person delar du våra värderingar och har ett prestigelöst sätt att arbeta med en stark teamkänsla.

Vi ser framför oss en ansvarsfull lagspelare som arbetar bra såväl tillsammans med kollegor som med självständiga arbetsuppgifter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad kan vi erbjuda dig?

Samhällsengagemanget och hjärtat OBOS har för våra städer, är en av de saker som gör medarbetarna stolta över att arbeta här. Dessutom är vi engagerade i att skapa en inkluderande kultur , både internt och externt, där alla ska känna sig välkomna och kunna vara sig själva. Hos oss får du ett jobb med mening!

I OBOS finns oanade möjligheter! OBOS är Norges är största bostadsutvecklare och vi är måna om att du ska kunna utveckla din kompetens och uppfylla din karriärdröm.

Vi kan erbjuda en inspirerande och innovativ miljö med hög professionell nivå, vilket ger dig goda möjligheter att forma din egen vardag. Intressanta och utvecklande arbetsuppgifter med utrymme för innovation gör det roligt att gå till jobbet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Solna.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Fastighet, Förvaltare, Ekonomi, Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OBOS är en av Sveriges och Norges största bostadsutvecklare och ägs av sina drygt 500 000 medlemmar. OBOS grundades i Oslo 1929 och erbjuder bostäder för alla livets faser i form av villor, kedjehus, radhus, parhus och flerbostadshus, i stad och på landsbygd.

Koncernen har omkring 2 500 anställda, varav knappt 1 000 i Sverige i dotterbolagen OBOS Sverige, OBOS Kärnhem och OBOS Nya Hem. Vi verkar i Sverige genom varumärkena OBOS, Smålandsvillan och Myresjöhus. OBOS utvecklar flerbostadshus på entreprenad i större städer och är Sveriges ledande aktör inom industriellt och hållbart byggande i trä.

OBOS mål är att erbjuda 20 procent av bostadsutbudet genom boköpsmodeller för att ge fler möjligheten att äga sitt boende.

Vi har ett aktivt samhällsengagemang och 10 procent av vinsten i OBOS går tillbaka till samhällsnyttiga ändamål. Vi miljöcertifierar våra bostäder och bygger gärna socialt, grönt och ekonomiskt hållbara trädgårdsstäder.