Stödassistent till korttidsverksamheter Lundagatan och Högås i Stockholm

Stödassistent till korttidsverksamheter Lundagatan och Högås i Stockholm

Nu söker vi på Lundagatan/Högås i Stockholm en stödassistent för korttidsvistelse utan och med övernattning, där vi jobbar att socialt stimulera våra deltagare (ungdomar/unga vuxna mellan 7-30 år). Det är en tillsvidareanställning på 85-100 %. Vi erbjuder utbildning och flera förmåner.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:
  • Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida [OBS Tas bort om du söker timanställda] samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
  • Ledarskapsutbildade chefer nära dig
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
  • Friskvårdsbidrag och skobidrag
  • Kollektivavtal
Ditt uppdrag

I rollen som stödassistent utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner.

På Lundagatan jobbar man kl 13.30-21 (vardagar) och på Högås jobbar man fredag kl 15.00 - söndag kl. 15.00 (med övernattning).

Om Lundagatan och Högås

Lundagatan är korttidsverksamhet för barn och ungdomar med NPF - neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (högfungerande autismliknande tillstånd). På Lundagatan får man en chans att utvecklas i sin egen takt. Här satsar vi på omsorg, tydlighet och engagemang. Målet för oss som arbetar här är att stärka ungdomars självförtroende och deras förmåga att klara av saker på egen hand. Tillsammans gör vi upp en genomförandeplan som styr vårt pedagogiska arbete. Ungdomars behov, styrkor och intressen bestämmer hur den planen ser ut.

I verksamheten träffas barn och ungdomar en eller två eftermiddagar/kvällar i veckan i permanenta grupper med fast personal. Grupperna är indelade efter ålder, intressen och stödbehov och varje grupp har sitt eget aktivitetsschema som barnen/ungdomarna skapar i samråd med personalen. Tillsammans prövar vi sedan på olika aktiviteter i våra fritidslokaler eller utanför lokalen, såsom att ex gå på bio, bowla, bada mm. Men man har förstås även gott om tid för att vara för sig själv i lugn och ro och ägna sig åt egna aktiviteter.

Vi äter alltid middag tillsammans. På fritidsverksamheten Lundagatan har vi grupper från 7-30 år. Lundagatan har nära till t-bana och buss. Grupperna på Lundagatan kan ha uppemot ca 7-10 ungdomar och 2-3 stödassistenter som jobbar samtidigt och kontinuerligt med varandra. Personalen har tillgång till verksamhetsbilar både på Lundagatan och Högås. Personalen hämtar och lämnar nästintill alla ungdomar i skolan eller på hemadress. Därför är B-körkort och god körvana ett krav.

Helgverksamheten Högås vänder sig till barn och ungdomar som har högfungerande autismspektrumtillstånd eller liknande funktionsnedsättning och är mellan 7 och 21 år. Högås har 15 platser per helg.

Helgverksamheten Högås sker framförallt på helger och skollov. Som personal jobbar man fre-sön (med övernattning). Vi har fasta grupper med samma barn/ungdomar och personal som träffas regelbundet. Grupperna på Högås är indelade efter ålder och intressen. På vår korttidsverksamhet Högås vill vi att det ska finnas en bra avvägning mellan roliga aktiviteter och tid för avkoppling. Vi försöker anpassa verksamheten efter ungdomarnas behov. Vi äter alltid frukost, lunch och middag tillsammans.

Din erfarenhet och kunskap

Vi gissar att du som söker dig till oss:
  • har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor
  • är ansvarskännande och har en personlig mognad
  • trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor
Du har lägst gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen. Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Oktober-November 2022 Sista ansökningsdag: 2022-10-31

För mer information kontakta: Verksamhetschef Anna Jokic 073-856 84 99 eller anna.jokic@nytida.se
Facklig kontakt: Kommunal tfn 010-442 90 32.

Ansökan

Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här. Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Mer info
Kontaktperson Nytida AB
Telefon 08 578 700 00
Område Solna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 22 nov 2022 (49 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida provides support for children, young people and adults with lifelong disabilities and psychosocial problems. We offer residential care, day-care activities and individual, family and school support from approximately 400 units throughout Sweden. We aim to be the quality leader in all that we do and our vision is to make the world a better place, one person at a time. Our employees ensure quality of life and safety for every care receiver. Nytida is part of the Ambea group of companies. nytida.se