Business Controller

Business Controller

Arbetar du som revisor och känner att du vill arbeta för ett företag som gör skillnad? Som Business Controller på Nytida erbjuds du en affärsnära och omväxlande roll med ansvar för en av bolagets sektorer. Din uppgift blir att stötta verksamheten med ekonomisk uppföljning med syftet att hjälpa dem uppnå bolagets vision om att "göra världen lite bättre, en människa i taget" och samtidigt stötta Nytida och koncernbolaget Ambea utvecklas i sin ledande ställning på den nordiska marknaden för vård och omsorg. Du tillhör en sammansvetsad grupp på 6 controllers och ansvarar för din sektors budget, prognos, rapportering, ekonomisk uppföljning och styrning. Tjänsten är placerad i Arenastaden, Solna.

Din utmaning

Som Business Controller på Nytida får du en verksamhetsnära roll och har ett nära samarbete med sektorchef, regionchefer samt ingår i din sektors ledningsgrupp.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir följande:
 • Ekonomisk uppföljning och styrning på regional nivå
 • Löpande uppföljning av din sektors verksamhet och stöttning i ekonomiska frågor
 • Ansvar för sektorns budget- och prognosarbete
 • Månatligen rapportera ekonomiska resultat till Nytidas ledning
 • Vara delaktig i anbudsprocesser
 • Driva dina egna och gruppens gemensamma projekt
 • Agera samordnande i samarbetet med övriga stabsfunktioner inom Ambea
 • Delta och leda utvecklingen av ekonomistyrning och controllerfunktionen
Din bakgrund

I den här rekryteringen värdesätter Nytida dina personliga egenskaper och värderingar högt. Vi ser att du är social, pedagogisk, lösningsorienterad, nyfiken, flexibel, lyhörd, analytisk och har en stark inre drivkraft. Vidare ser vi att du uppföljer följande:
 • Akademisk examen inom ekonomi
 • 2 - 4 års erfarenhet av revision alternativt från en liknande roll sedan tidigare
 • Mycket goda Excel-kunskaper och har ett intresse för system, gärna BI-system
 • Erfarenhet av att självständigt driva projekt och utveckling.
Din ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Nytida med Human Capital och hänvisar all kontakt gällande tjänsten till Max Hedgren, max.hedgren@humancapital.se och Anna-Ida Hallberg, anna-ida.hallberg@humancapital.se. Skicka in din ansökan redan idag då vi intervjuar kandidater löpande. #LI-DNI

Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Human Capital
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida är en del av Ambea, Nordens ledande omsorgsföretag. Inom koncernen finns boende, stöd, utbildning och bemanning inom vård och omsorg i Sverige, Danmark och Norge. Nytida erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 450 verksamheter runt om i Sverige. Vår vision lyder "Vi gör världen lite bättre, en människa i taget". I vår vision fokuserar vi på den enskilda människan. Vårt mål och ambition är att varje enskild person i våra verksamheter ska bemötas med respekt och leva ett så gott liv som möjligt.