Driftmästare till Norrenergi

Driftmästare till Norrenergi

När våra städer växer behövs klimatsmarta energisystem som kan möta det växande behovet av värme och kyla. Det är sådana system vi skapar. Vi hjälper våra kunder att vara resurssmarta och spara energi, det är bra för alla – kunden, oss och klimatet. Med värme och kyla i kretslopp lägger vi grunden för den hållbara staden.

Vill du ha en viktig funktion i ett av världens största sammankopplade fjärrvärmesystem? Se hit, nu söker vi en driftmästare!

Till dig som vill vara med och bidra
Här deltar du i arbetet med att optimera driften av våra produktionsanläggningar så att våra kunder får sin värme och kyla levererad på ett så resurseffektivt sätt som möjligt. Hos oss är du betydelsefull för att nyfödda och andra på Danderyds sjukhus inte ska frysa, och för att tusentals stockholmare ska kunna börja dagen med en varm dusch innan morgonrusningen startar. Det du gör under en arbetsdag hos oss bidrar också till att kyla ned Friends arena när det hettar till där inne.

Dina uppgifter
Som driftmästare på Norrenergi ser du till att hjärtat i vår verksamhet fungerar – vår produktion av värme och kyla.

I dina arbetsuppgifter ingår att säkerställa driften utifrån gemensamt framtagna driftstrategier, att vi följer alla lagkrav, och att vi producerar värme och kyla så kostnadseffektivt och miljömässigt som möjligt.

Under vinterhalvåret jobbar du tillsammans med en drifttekniker som hjälper och stöttar så att driften går optimalt. Under andra halvan av året har du även större möjlighet att delta i olika projekt såsom effektivisering, systemutveckling och modifieringprojekt. Du har alltså stor möjlighet att utveckla din kompetens här hos oss och vara med på vår resa att ta Norrenergi in i en 100 procent förnybar framtid. Visst vill du följa med på den?

"I slutet av dagen vill jag att mina medarbetare ska känna tillfredställelsen av ett bra och meningsfullt utfört arbete. Mitt mål är att få en så bra känsla på jobbet att man längtar dit för att det är så kul".
/
Carl Gilbe, driftchef, Norrenergi

Vem är du?
Vi söker dig som har ett stort driv och vill utveckla både verksamheten och din kompetens. Du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter sedan tidigare, och har övervakat processer. Idag arbetar du inom energibranschen eller inom processindustrin och är intresserad av att styra anläggningar. Det är även ett krav att du har B-körkort.

Du har förmågan att arbeta självständigt, men har även lätt för att samarbeta. Du är engagerad, nytänkande, miljödriven och tar ansvar. Du är ödmjuk och delar gärna med dig av dina kunskaper och färdigheter till dina kollegor för att bidra till att hela tiden höja kompetensen i gruppen. Vi lägger stort vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad vi erbjuder dig
Här får du ett spännande arbete i en liten organisation där miljö och utveckling står i fokus. Vi vet att våra medarbetare är nyckeln till framgång och nöjda kunder. Därför arbetar vi medvetet för att vara en stimulerande och ansvarstagande arbetsplats, där kompetensutveckling och balans i livet är viktiga delar. Mångfald och jämställdhet hjälper oss att utvecklas och vi arbetar aktivt med hälsa och friskvård.

Våra värdeord "Vi kan, vi vill, vi bryr oss" speglar vår värdegrund där viljan och förmågan att ta ansvar, tillsammans med en lösningsorienterad och omtänksam attityd är utgångspunkten

Ansökan
Om du tycker att detta låter intressant vill vi gärna se din ansökan snarast. Sista ansökningsdag är den 6:e december 2020. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Carl Gilbe på tel. 070-326 54 97. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakt HR-specialist Julia Gruvin på tel. 070-325 05 06.

Mer om Norrenergi
Med värme och kyla i kretslopp lägger vi grunden för den hållbara staden. Vi levererar klimatsmart fjärrvärme och fjärrkyla med tillhörande energitjänster till kunder i Solna, Sundbyberg, Bromma och Danderyd. Tack vare fjärrvärme- och fjärrkylnätet kan vi tillsammans ta vara på den energi som blir över för att värma och svalka dem som behöver. I dagsläget är vi 76 medarbetare och våra lokaler ligger nära kommunikationer i Solna Strand med utsikt över Bällstaviken.

Våra leveranser uppgår årligen till cirka 1 TWh värme och 70 GWh kyla. Solnaverket i Solna Strand är huvudproduktions­anläggning för både fjärrvärme och fjärrkyla. Här sker pro­duktionen med spillvärme från renat avloppsvatten samt med träpulver och tallbeckolja. Vi satsar på förnybar och återvunnen energi – all vår värme är märkt med Naturskydds­föreningens Bra Miljöval och 98 procent av energin är förnybar ett normalkallt år. Mer om hur det är att jobba hos oss hittar du på norrenergi.se eller i vår års- och håll­barhetsredovisning.

  • Julia Gruvin, 0703250506
Sista ansökningsdag2020-12-06
Mer info
Kontaktperson Julia Gruvin
Telefon 0703250506
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.norrenergi.se/
Sista ansökningsdag 6 dec 2020 (5 dagar kvar)