Senior Accountant till Nordic Railway Construction

Senior Accountant till Nordic Railway Construction

Vi söker en Senior Accountant till Nordic Railway Construction (NRC).

Vill du arbeta i en bred roll där du är starkt bidragande i den övergripande redovisningen och med ett stort utrymme för egna initiativ? Lockas du av att arbeta självständigt och vill arbeta i ett bolag i tillväxt och med en stark framtidstro? Om du vill bli en del av en arbetsgrupp med bra stämning och engagerade och kunniga medarbetare och vill få möjligheten att sitta i fräscha nya lokaler så är denna roll som Senior Accountant hos NRC något för dig!

Detta söker vi
Du kommer att tillhöra ekonomifunktionen bestående av 9 personer som ansvarar för den svenska verksamhetens Redovisning och Business Control. Det är en bred tjänst där du kommer att ha ett stort ansvar för kvalificerad redovisning såsom budgetering, bokslut och rapportering. Du kommer därutöver att bidra med ekonomisk rådgivning ut i verksamheten samt proaktivt arbeta med mer strategiska frågor som berör en effektivisering och utveckling av redovisningsspecifika processer. Exempelvis att sätta upp enhetliga processer för en korrekt projektuppföljning. Rapportering sker till redovisningschefen som du även har ett nära samarbete med. NRC befinner sig i ett spännande skede och du kommer att utgöra en viktig komponent i deras förändringsresa. Placering kommer att vara på NRC:s huvudkontor i Solna Business Park.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer i denna roll att hantera:
  • Månads-, kvartals och årsbokslut
  • Årsredovisning
  • Moms- och skattedeklarationer
  • Bistå vid budgetering och analys av månadsresultat
  • Stötta verksamheterna i redovisningsfrågor
  • Likviditetsprognoser
  • Hantera intern- och externrapportering, internfakturering och viss konsolidering
  • Utveckla rutiner och processer
Din profil
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Vi ser att du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och är trygg i redovisningens alla delar. Troligtvis arbetar du idag som redovisningsekonom eller redovisningskonsult. Du kan också ha en bakgrund med minst tre års erfarenhet som revisor.

Som person
Detta är en bred roll och du planerar och strukturerar ditt arbete självständigt för att på bästa sätt leverera kvalitet. Vi ser att du som person har ett driv och en hjälpsam approach när det kommer till att gemensamt med dina kollegor arbeta mot satta mål. Då du kommer att ha en stöttande funktion internt så ser vi att du har en god samarbetsförmåga och att det faller sig naturligt för dig att kommunicera ekonomi på ett sätt som är anpassat efter mottagaren. Vi ser att du, liksom NRC, värdesätter ett gott samarbete med kollegor och andra kontaktytor internt såväl som externt.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar NRC med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Prodiem AB
Sista ansökningsdag Löpande (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NRC Group är en expansiv järnvägs- och markentreprenör som arbetar med framtidens infrastruktur för medborgarna i Sverige, Norge och Finland. Vi bygger vägar, broar och järnvägar för både fjärrtrafik och lokaltrafik samt tunnelbanor. Vi är experter inom alla teknikområden och står för miljövänlig modernisering av våra vägar och järnvägsnät. Läs mer om företaget på https://nrcgroup.se