Arkitekt, IT infrastruktur till Nobina

Arkitekt, IT infrastruktur till Nobina

Vill du arbeta i en härlig atmosfär där alla upplever att dom gör stor nytta för samhället?

Nobina är Nordens största och mest erfarna operatör inom kollektivtrafik. Vi ser till att över en miljon människor dagligen kommer till sitt jobb, sin skola eller andra aktiviteter genom att leverera kontrakterad kollektivtrafik på uppdrag av samhället. Vår framgång skapar ett bättre samhälle i form av ökad rörlighet, minskad miljöbelastning och lägre samhällskostnader. I koncernen ingår även Samtrans som är specialiserade på resor för personer med särskilda behov. Företaget har drygt 12 000 anställda, 3 800 bussar och en omsättning på drygt 10 miljarder kronor per år. Nobina är börsintroducerade sedan 2015. www.nobina.se

Om tjänsten
I rollen som arkitekt inom infrastruktur ingår du i driftavdelningen och arbetar nära såväl andra arkitekter som övriga IT och verksamheten. Du säkerställer att vi har en IT-infrastruktur som motsvarar verksamhetens behov gällande såväl teknik som övervakning, säkerhet och funktionalitet. I arbetet med det tar du fram, uppdaterar och kommunicerar du arkitekturella principer och policys som Nobina har för IT-infrastruktur inom organisationen samt säkerställer att erforderlig arkitekturell dokumentation är uppdaterad och dokumenteras i enlighet med Nobinas krav. Du utvärderar, utvecklar, testar, rekommenderar och samordnar IT-säkerhets riktlinjer, rutiner och system, inklusive åtkomsthantering för hårdvara och mjukvara samt ansvarar för att ta fram och förvalta roadmapen för drift och infrastruktur. Vidare är du delaktig i olika projekt där du bidrar med din kompetens inom teknik och infrastruktur. Du kommer att utreda, designa och implementera nya tekniska lösningar vid behov. Delaktighet i IT-avdelningens budgetarbete samt hantering av leverantörer och licenser inom ditt område kommer att vara ytterligare delar i din roll.


För att hålla dig uppdaterad inom ditt områdes senaste trender och tekniker samt för att löpande kompetensutveckla dig själv så omvärldsbevakar, söker och delar du information som är relevant för ditt arbetsområde. Fjärde linjens support förekommer vid behov.

Din utbildning och erfarenhet
För att lyckas i rollen se vi att du har relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande dokumenterad arbetserfarenhet samt erfarenhet av arbete med infrastruktur och flerårig erfarenhet av arbete med arkitektur inom infrastruktur-området. Vidare
är du van att arbeta nära såväl verksamheten som övriga IT för att fånga upp krav och behov som du sedan översätter till tekniska lösningar och tjänster. Det är mycket meriterande om du är insatt i Microsoft molnarkitektur.

Dina personliga egenskaper
På Nobina arbetar härliga personer och stämningen är väldigt god. Du är en prestigelös, positiv och utåtriktad person som tycker om att arbeta i team och samarbeta. Du har ett stort verksamhetsintresse och en förmåga att lyfta blicken och se helheten. Vidare är du mål- och leveransfokuserad, självgående, strukturerad och tydlig kring planering och utförande samt förstår vikten av att planera bra och ta ansvar för exekveringen. Att ständigt omvärldsbevaka, vara nyfiken och verka för att göra tekniskt smarta och hållbara lösningar över tid är självklart för dig. Du är kommunikativ och delar gärna med dig av din kunskap till andra och har också lätt för att knyta kontakter för att komma framåt i ditt arbete.

Nobina erbjuder
Nobina erbjuder en härlig atmosfär att arbeta i där alla upplever att dom gör stor nytta för samhället. På Nobina får du arbeta med något "konkret". Här välkomnas nyfikenhet och att prova nya saker. Tillsammans hittar vi nya spännande lösningar i mkt ny teknik.

I den här rekryteringen arbetar vi tillsammans med p4it Search & Recruitment. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, jen.scheffel@p4it.se , 0733 118798 alternativt Louise Hagen Furugård, louise.furugard@p4it.se, 0733 118726.

Intervjuer sker löpande så ansök så snart som möjligt!

Välkommen!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 aug 2022 (20 dagar kvar)