.Net Backendutvecklare inom IoT

.Net Backendutvecklare inom IoT

Vill du arbeta i en härlig atmosfär där alla upplever att dom gör stor nytta för samhället? På Nobina får du arbeta med något "konkret". Här välkomnas nyfikenhet och att prova nya saker. Tillsammans hittar vi nya spännande lösningar i mkt ny teknik där realtidslösningar och transaktionsintensiva system ger dig direkt feedback på ditt arbete.

Nobina är Nordens största och mest erfarna operatör inom kollektivtrafik. Vi ser till att över en miljon människor dagligen kommer till sitt jobb, sin skola eller andra aktiviteter genom att leverera kontrakterad kollektivtrafik på uppdrag av samhället. Vår framgång skapar ett bättre samhälle i form av ökad rörlighet, minskad miljöbelastning och lägre samhällskostnader. I koncernen ingår även Samtrans som är specialiserade på resor för personer med särskilda behov. Företaget har drygt 12 000 anställda, 3 800 bussar och en omsättning på drygt 10 miljarder kronor per år. Nobina är börsintroducerade sedan 2015. www.nobina.se

Om tjänsten
I rollen som utvecklare inom IoT kommer du ha ett nära samarbete med verksamheten och ditt team för att ta fram tjänster och lösningar utifrån de behov som finns. Vi jobbar med kontinuerliga driftsättningar av förändringar. I det dagliga kommer man att arbeta med analys, utveckling, förvaltning, felsökning, buggrättningar mm. Man kommer även att delta i olika nyutvecklingsprojekt. Ett kontinuerligt arbete är att hålla systemet och arkitekturen modern genom omvärldsbevakning och alla teamen styr arkitekturen genom egna teknikforum och äger den tekniska roadmappen.

Arbetet sker inom Nobinas kärnområden och våra kritiska affärssystem för att kunna producera kollektivtrafik och plattformen är i grunden en .Net plattform som driftas i Azure. Teamet hanterar back-end utveckling där stort fokus handlar om att hantera strömmande realtidsdata mellan vår hårdvaruplattformen på bussarna till våra verksamhets- respektive uppföljningssystem. Teamen arbetar efter en agil process med kravhantering, planering, stand-ups, demon och retros.


Din utbildning och erfarenhet

För att lyckas i rollen tror vi att du har högskoleutbildning eller flerårig dokumenterad erfarenhet av utveckling i .Net Framework och C#. Vi söker dig som har erfarenhet av PaaS-tjänster i Azure som EventHub, Azure Functions eller DataStore. Alternativt så har du arbetat med infrastruktur i andra molnlösningar som tex AWS. Har du erfarenhet av IoT lösningar och hantering av stora mängder strömmande data såväl som erfarenhet av utveckling av WebAPI:er är det ett plus. Har du du tidigare haft en roll som Scrum Master ser vi det som positivt.

Personliga egenskaper
På Nobina arbetar härliga personer och stämningen är väldigt god, så självklart är dina personliga egenskaper viktiga. Du är en prestigelös person som tycker om att arbeta i team och samarbeta. Du har ett stort verksamhetsintresse och en förmåga att lyfta blicken och se helheten. Vidare är du mål- och leveransfokuserad, strukturerad och tydlig kring planering och utförande. Att ständigt omvärldsbevaka, vara nyfiken och verka för att göra tekniskt smarta och hållbara lösningar som är konkurrenskraftiga över tid är självklart för dig. Du delar gärna med dig av din kunskap till andra och har också lätt för att knyta kontakter för att komma framåt i ditt arbete.

Nobina erbjuder marknadsmässiga löner, vidareutbildning, mentorskap, balans mellan arbete och fritid, ett välutvecklat individanpassat och entusiasmerande ledarskap!

Nobina värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning såväl som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

I den här rekryteringen arbetar vi tillsammans med p4it Search & Recruitment. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, jen.scheffel@p4it.se , 0733 118798 alternativt Louise Hagen Furugård, louise.furugard@p4it.se, 0733 118726.

Intervjuer sker löpande så ansök så snart som möjligt!

Välkommen!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Back-end utvecklare, Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 maj 2021 (14 dagar kvar)