INNOVATION MANAGER

INNOVATION MANAGER

Företaget
Orkla är den ledande aktören inom FMCG i Norden och Baltikum, och har även viktiga marknader i Centraleuropa, Österrike och Indien. Vi har 18.000 anställda som är verksamma i 20 länder och en omsättning på 37 miljarder NOK. Orkla Confectionery & Snacks Sverige är en ledande kex- och snacksleverantör med välkända och starka varumärken såsom OLW, Göteborgs Kex, Ballerina, Singoalla, Utvalda, Brago, Panda m.fl.. Vi tillverkar och säljer produkter inom segmenten kex, konfektyr, chips, nötter, popcorn, ostsnacks, choklad och lakrits. Orkla Confectionery & Snacks Sverige har ca 600 medarbetare och en omsättning på 1,3 miljarder.

Rollen
Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB söker en driven, strategisk och affärsorienterad Innovation manager till Marknad och Innovationsavdelningen i Solna, Stockholm.

Vi erbjuder dig:
Du kommer till ett marknadsledande företag med fantastiska varumärken. Vår kultur präglas av ett högt engagemang och en personlig stämning där alla får möjlighet att ta plats och utvecklas. Modig, pålitlig och inspirerande är våra värdeord och hjälper oss att utmana oss själva och leverera mot våra affärsmål. Rollen erbjuder en möjlighet att forma framtidens innovationsagenda inom snacks, kex och mellanmål med utgångspunkt i företagets långsiktiga strategier!

Ansvarsområden:
I rollen som Innovation manager leder och ansvarar du för innovationsavdelningen, med personalansvar för fem medarbetare. Rollen har ett övergripande ansvar för företagets produktinnovation genom etablerandet av kort- och långsiktiga innovationsplaner, säkra effektiv projektledning av alla innovationsprojekt såväl som att stärka och upprätthålla företagets innovationsprocess, inom ramarna för Orkla's stage gate modell.

I ditt dagliga arbete jobbar du med att:
  • Leda arbetet inom innovationsavdelningen, med ansvar för team och samarbeten med andra funktioner och avdelningar
  • Leda arbetet med att etablera och upprätthålla innovationsplattformar baserade på tvärfunktionella insikter och kompetenser
  • Leda arbetet för att etablera kort- och långsiktiga innovationsplaner
  • Leda arbetet med företagets innovationsprocess
  • Leda samarbetet med Orkla koncernens gemensamma resurser inom Orkla Marketing & Innovation (OMI) för att säkerställa utnyttjande av gemensamma processer och arbetssätt inom innovation (idégenerering, processer och projektledning)
  • Upprätthålla ett tätt samarbete inom Marknad- och Innovationsavdelnignen med framförallt Strategy & Insights manager, Marketing managers och Product development manager kring innovationsplaner och utveckling av innovationsprojekt.
  • Bidra till utveckling av kategoristrategier- och planer
  • Bidra till framdrift av innovationsprojekt, genom att supportera arbetet inom innovationsavdelningen
Du blir en del av ett engagerat team och kommer att rapportera till Marknads- och Innovationsdirektör. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Solna.

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning inom ekonomi/marknadsföring/teknik/management eller motsvarande med minst 5-7 års arbetslivserfarenhet och erfarenhet av en liknande roll, gärna inom FMCG eller Retail. Meriterande är erfarenhet av liknande ansvar och omfattande tvärfunktionellt arbete.

Du behärskar svenska flytande och har mycket god nivå av Engelska.

Personliga egenskaper
Som person är du drivande och framåt i ditt sätt att arbeta och kommunicera. Du är öppen, social och bra på att motivera individer i din omgivning. Du är strukturerad, har en mycket god analytisk förmåga, en stark förmåga att se möjligheter och en mycket god tvärfunktionell förståelse. Du är driven, självständig och initiativrik, trivs med arbete i ett högt tempo och motiveras av att uppnå mål och resultat. Självklart har du ett brinnande intresse för trender, marknadsutveckling och innovation med en naturlig nyfikenhet och känsla för business och bransch!

Orkla samarbetar med Nigel Wright i denna rekrytering. Vi ser fram emot din ansökan med ett uppdaterat CV så snart som möjligt. Ikludera eventuella frågor om rollen i din ansökan och notera att vi går igenom ansökningarna löpande.

Sökord: Innovation Manager, FMCG, team leader, innovation
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.nigelwright.com
Sista ansökningsdag 19 feb (30 dagar kvar)