Senior koncernredovisningsekonom med gedigen koncernkunskap

NCC · Ekonomi · 11 sept

Om jobbet

NCC:s vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Vi utvecklar, bygger och säljer framtidens miljöer för arbete, boende och kommunikation. Vi jobbar med att ständigt förnya byggbranschen och skapa bästa tänkbara arbetsmiljö för våra anställda.

NBS (NCC Business Services) är ett Shared Service Center som levererar tjänster inom ekonomi för nordiska bolag inom NCC-koncernen. NBS har ca 110 medarbetare, 90 i Solna samt 20 i Helsingfors, som arbetar i processorienterade team.

NBS GA (General Accounting) består idag av omkring 25 personer, varav flertalet i Solna, som arbetar mot verksamhetens kunder. Vi rekryterar nu till den grupp som arbetar mot affärsområdet Industry.

Rollen hos oss
Ständig förbättring är naturligt på NBS, därför kommer intresse och förmåga att utveckla och förbättra processer kring bokslutsarbetet även naturligt för dig. Denna roll omfattas av bolagsansvar och koncernredovisnings ansvar. För att trivas i den här rollen bör du ha mycket goda kunskaper inom områdena koncernredovisning och skatter, samt ett starkt systemintresse

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • Redovisning och bokslutsarbete
  • Konsolidering
  • Koncernrapportering av månads- och kvartalsbokslut
  • Årsbokslut för legala enheter
  • Årsredovisningar och deklarationer
  • Kassaflöde
  • Skatte- och momsfrågor samt momsavstämningar
  • Ansvara för att interna och externa riktlinjer, lagar och bestämmelser efterlevs
  • Övrigt ekonomiskt analys- och/eller utredningsarbete
Dina erfarenheter och egenskaper
Du bör ha Högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande med minst 5 års kvalificerad redovisningserfarenhet samt mycket goda kunskaper i koncernredovisning och kassaflödesanalys. Det är viktigt att du har god erfarenhet av att arbeta i Excel och från komplexa systemmiljöer i ett större företag. Du bör även ha goda kunskaper i engelska. För att lyckas i din roll som senior koncernredovisningsekonom måste du ha förmåga att analysera och se möjligheter till förbättringar. Du bör självständigt kunna driva strategiska frågor och bibehålla hög kvalitet och noggrannhet i det operativa arbetet. Vi värdesätter även god kommunikativ förmåga och högt kundfokus.

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på NCC:s huvudkontor i Solna.

Ansökan
Under sommaren kommer vi ha begränsad möjlighet att ge återkoppling till våra kandidater. Vi kommer hantera samtliga ansökningar löpande, men återkoppling samt svar på frågor om tjänsten kommer ske i början av augusti. För dina frågor & #228;r du välkommen att mejla ansvarig rekryterare, Karin Österman de Wall, karin.osterman.de.wall@ncc.se . Tveka dock inte att skicka in din ansökan och CV!

Vi erbjuder
Här på NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare.

Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö. Vi har en bra variation på arbetsplatser där du kommer att möta olika typer av utmaningar och snabbt få möjlighet till ansvar.

Hos oss är det du som påverkar din utveckling.
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 sept

Om företaget

NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på 53 Mdr SEK och 17000 anställda 2016. Med Norden som hemmamarknad är NCC verksamt inom hela värdekedjan - utvecklar kommersiella fastigheter och bygger bostäder, kontor, industrilokaler och offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. NCC erbjuder även insatsvaror för byggproduktion samt tillhandahåller beläggning och vägservice. NCC skapar framtidens miljöer för arbete, boende och kommunikation med ett ansvarsfullt byggande som ger hållbart samspel mellan människa och miljö. Vår vision är förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna.