Erfaren Inköpare IT

Erfaren Inköpare IT

Nu söker vi en IT Purchasing Manager till NCC:s nordiska enhet Development Operations & Services (DOS). Vi utökar vårt team med en IT inköpare i en tjänst där du ges möjlighet att göra skillnad i en utvecklande roll i en spännande verksamhet.

Development Operations & Services (DOS) är en nordisk avdelning med 110 anställda som är ansvarig för NCC’s IT landskap och driver NCC:s digitaliseringsresa. DOS har som uppdrag att säkerställa en gemensam effektiv plattform för ledningssystem och verksamhetsutveckling samtidigt som vi hjälper och utmanar NCC att nå framgång genom ständiga förbättringar.

Tjänsten är placerad i Solna och du rapporterar till chefen för DOS IT Purchasing.

Mer om tjänsten

Genom effektiva inköp av produkter, tjänster & lösningar/system kommer IT Purchasing Manager att driva IT inköpsprojekt tillsammans med kollegor på IT avdelningen och, , medverka till att driva enheten DOS IT Purchasing framåt. IT Purchasing är ansvariga för att utvärdera, kvalificera samt att tillsammans med interna uppdragsgivare välja lämpliga leverantörer Rollen och ansvaret omfattar bla förhandlingar, kontraktssignering och att utveckla och hantera leverantörsrelationer i nära samarbete med interna uppdragsgivare.

Här är dina nya utmaningar
 • Driva, förbereda och utföra RFx processen för utvärdering och urval av blivande leverantörer
 • Driva, förbereda, genomföra och slutföra förhandlingar med leverantörer
 • Utveckla affären långsiktigt för den specifika produkten/servicen tillsammans med interna intressenter inom NCC
 • Underhålla ramavtal
 • Säkerställa att lagar och regler följs I förberedandet av avtalen
 • Förhandla och säkerställa att villkor och priser stämmer enligt förväntningar
 • Skapa metoder för att mäta fördelen med IT kontrakt
 • Driva engagemanget hos relevanta intressenter i bolaget
 • Rekommendera och stödja affärsidéer och inköpsstrategier
 • Säkra framtida tekniska behov tillsammans bolagets främsta intressenter
 • Koordinera IT inköps aktiviteter inom NCC
De här erfarenheterna och egenskaperna söker vi
 • Minst 8 års erfarenhet inom Inköp, med 3-5 års relevant erfarenhet inom IT inköp (licenser, tjänster, system och implementationer m.m.).
 • En för rollen relevant akademisk utbildning eller motsvarande.
 • Mycket goda kunskaper I engelska i både tal och skrift.
 • Vana att arbeta självständigt och tillsammans med intressenter och teknisk expertis driva projekt inom inköp.
 • Goda kunskaper och erfarenhet av processerna inom Inköp i kombination med ett gott affärssinne.
 • Goda kunskaper inom lokala lagar och regler och en dokumenterad vana av att läsa juridisk text.
 • Mycket god förhandlingsvana, där vi ser internationell erfarenhet som mycket meriterande.
Eftersom vi är en liten grupp så kommer du som IT Purchasing Manager att arbeta med hela spekrat från att förhandla mindre IT-konsultavtal till att sourca hela system. Som person är det viktigt att du trivs med högt och lågt i variationen av arbetsuppgifter samt att du är prestigelös, driven och har en god förmåga att kommunicera med andra.

Vårt team

Vi har kul på jobbet! Vi diskuterar högt och lågt, försöker jobbar lean:t och agilt, tänka nytt, utveckla oss själva och inspireras av hur andra framgångsrika företag och enheter inom företaget fungerar.

Ytterligare information

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Österman, HR-specialist Rekrytering, karin.osterman.de.wall@ncc.se. Vi har ett löpande urval och tillsättning av tjänsten. Registrera din ansökan och CV nedan senast 2019-02-28.

Varmt välkommen med din ansökan!

NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på närmare 57 Mdr SEK och 16 300 medarbetare (2018). NCC skapar framtidens miljöer för boende, arbete och kommunikation med ett ansvarsfullt byggande som ger hållbart samspel mellan människa och miljö. Våra värderingar är ärlighet, respekt, tillit och framåtanda.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ncc.se
Sista ansökningsdag 11 mars (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på 53 Mdr SEK och 17000 anställda 2016. Med Norden som hemmamarknad är NCC verksamt inom hela värdekedjan - utvecklar kommersiella fastigheter och bygger bostäder, kontor, industrilokaler och offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. NCC erbjuder även insatsvaror för byggproduktion samt tillhandahåller beläggning och vägservice. NCC skapar framtidens miljöer för arbete, boende och kommunikation med ett ansvarsfullt byggande som ger hållbart samspel mellan människa och miljö. Vår vision är förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna.