Projekteringsledare till NCC Bostad Stockholm

Projekteringsledare till NCC Bostad Stockholm

Projekteringsledare som gillar att lotsa sina kollegor genom projekteringsskedet
Vill du vara med och arbeta för att vi ska bli branschens ledande bostadsbyggare? Hur ska vi klara det? Jo genom att arbeta effektivare och bli bättre på att producera utifrån kundens önskemål. Ett av våra verktyg är att arbeta med NCC Projektstudio, en arbetsmetod som utgår ifrån att utnyttja den gemensamma tiden för planering och projektering genom att en gång i veckan samla både interna kollegor så som externa intressenter samtidig. Resultatet blir en effektivare dialog och ökad förståelse för varandras arbete.

Avdelningen Bostad Stockholm jobbar med nyproduktion och renovering av bostäder och vårdboenden. Vi har många spännande projekt däribland Kvarndörren i Rinkeby, Inverness i Danderyd, Parkliv i Täby Park och Stationslunden i Bålsta. Vi är idag cirka 240 medarbetare och omsätter omkring 1,3 miljarder kronor. Hos oss finns ett stort engagemang i att utveckla arbetet framåt med en proaktiv säljorganisation och en effektiv produktion. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser hos våra medarbetare och beaktar detta vid tillsättning av tjänsten.

Rollen som Projekteringsledare
I rollen som projekteringsledare är du med i ett projekts tidiga skede. Du är länken mellan projektutveckling och produktion. Detta är en roll för dig som älskar att leda, fördela och säkerställa att alla discipliner arbetar på ett effektivt sätt.

Du kommer att leda en grupp bestående av specialister ex energi, kalkyl, inköp och produktion. Dessutom tillkommer externa konsulter och beställare. Tillsammans ska ni omvandla arkitektens ritningar till systemhandlingar och bygghandlingar så att produktion kan bygga på ett säkert och effektivt sätt så att ställda krav, lagstiftning och projektmål uppfylls.

Vi lovar dig många utmaningar i en omväxlande miljö där din förmåga att både se helhet men inte glömma detaljer gör dig framgångsrik. Det är inte alltid så lätt att få alla discipliner att samarbeta men det skrämmer inte dig utan du har förståelse för allas olikheter och ser att god kommunikation samt tydlighet är dina verktyg.

NCC ligger i framkant vad gäller virtuellt byggande (VDC) vilket innebär att du aktivt kommer arbeta med dessa frågor tillsammans med vår VDC-ledare. Hos oss har bla BIM-modellen en given plats vid varje tillfälle i Projektstudion men också under kalkylarbetet och i produktionen.

Vi ser oss själva som ett ödmjukt team där vi hjälps åt och samarbetar för att utvecklas. Vårt mål är att vara en riktigt bra arbetsplats där vi har ett stort fokus på arbetsmiljö, mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Din profil
Idag arbetar du som projekteringsledare eller kanske har du gjort detta tidigare och vill tillbaka i rollen. Du har ett brett och djupt yrkeskunnande från byggbranschen och sannolikt en bakgrund från tex installation, konstruktion, VDC eller produktion. Du har stor förståelse kring byggprocesser, byggteknik och kostnader.

Som person är du trygg i att leda andra i projekt och är en van mötesledare. Viktigt är att du kan agera efter våra grundläggande värderingar som är: ärlighet, respekt och tillit.

Vi ser att du har högskoleingenjörsutbildning och ca 4 års erfarenhet av liknande arbete samt ca 6 års erfarenhet av branschen.

Ytterligare information
Tjänsten avser en tillsvidareanställning inom avdelning Bostad Stockholm med placering på NCC:s huvudkontor i Solna.

Kontakt och ansökan
För ytterligare frågor når du Gruppchef Projektering, Maria Karnik på telefon 070-374 32 40. Har du frågor kring rekryteringsprocessen når du HR-Partner, Sara Berger på telefon 070 088 71 34. Intervjuer sker löpande, ett första urval påbörjas i början av september. Sista ansökningsdag är: 2021-09-01.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ncc.se
Sista ansökningsdag 1 sept 2021 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på ca 58 Mdr SEK och 15 500 anställda 2019. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; Ärlighet, Respekt och Tillit.