Nordic Business Solution Specialist, LMS

Nordic Business Solution Specialist, LMS

HR Shared Servicecenter

Nu behöver vi förstärka vårt nordiska team inom NCC:s HR Shared Servicecenter med en Nordic Business Solution Specialist. På Business Solutions ser vi till att NCC har passande IT-lösningar och applikationer som stödjer våra HR processer. Vårt team arbetar i nära samarbete med NCC:s IT-funktion och med specialister på våra lokala HR Serviceverksamheter.

Dina två huvudsakliga uppgifter blir att; som expert på NCC:s Learning Management System (LMS) Totara, identifiera och implementera funktionskrav och förbättringar och samtidigt säkerställa att utvecklingen uppfyller HR-processer och affärskrav samt att i nära samarbete med HR och specialistfunktioner utveckla nya digitala utbildningar.

Rollen som Nordic Business Solution Specialist

Dina främsta arbetsuppgifter:
  • Nordisk specialist för NCC:s Learning Management System Totara.
  • Planera och koordinera implementering av nya funktioner i Totara som stödjer den nordiska processen för kompetensutveckling, medarbetarsamtal och assessment (kompetenskartläggning)
  • Utveckla e-learnings i H5P samt i Info-Caption i samverkan med HR och specialistfunktioner
  • Förbereda och hålla i utbildningar
  • Planera och koordinera testning inför implementering av större funktioner
  • Driva och genomföra löpande förbättringar i systemet
  • Samla in krav och önskemål samt föreslå lösningar
  • Förändringsledning inom administration i Totara
  • Ombesörja att data inom Totara är GDPR-säkrat
  • Vara 2:nd line support för Totara och leda super user nätverk
I rollen som Nordic Business Solution specialist blir du en viktig länk mellan IT och HR. Genom din expertis kommer verksamhetens krav kunna omsättas till IT-krav samtidigt som HR-processer följs. Du blir även en naturlig samordnare för dina nordiska kollegor som är superusers i Totara. I förlängningen ser vi att rollen kommer att breddas då även utveckling av digital utbildning i större utsträckning kommer att ingå i dina arbetsuppgifter.

Din profil

Som person är du nyfiken på förändring och utveckling inom IT och HR. Du är driven och levererar med fokus på satta mål. Du har lätt för att arbeta i team och skapa relationer och har även en förmåga att kliva in och ta ansvar. Du har en hög energi, är uthållig och tycker det är viktigt att slutföra dina arbetsuppgifter på utsatt tid. För dig är det självklart att ha ett inkluderande och pedagogiskt förhållningssätt samtidigt som du löpande verifierar att alla har förstått sitt uppdrag där uppföljning mot mål är ett naturligt inslag.

Vi tror att du tidigare har arbetat i ett stort företag på en IT, HR eller shared services-avdelning med systemstöd. Du har lätt för att ta till dig förändringar och trivs med att ha flera arbetsuppgifter på gång samtidigt.

Vi tror att du har en relevant högskoleutbildning inom HR eller IT med minst 5 års erfarenhet från systemstöd eller LMS. Du är flytande i engelska och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Meriterande är att du har tidigare erfarenhet av att utveckla digitala utbildningar.

Ytterligare information

Du kommer att rapportera direkt till Sveriges Business Solution Manager och även jobba i nära samarbete med HR Group Leadership and Competence Development team. Du kommer att vara en viktig länk i NCC:s ständiga utveckling i att vara ett attraktivt kompetensbaserat företag där medarbetaren och kompetensen står i centrum. Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad på NCC:s huvudkontor i Solna. I enlighet med NCCs säkerhetskultur genomför vi bakgrundskontroll på våra slutkandidater

Kontakt och ansökan

För ytterligare information kontakta: Matilda Lugnegård HR Specialist, NCC Group 070-224 98 96. Registrera ditt personliga brev och CV nedan senast 2021-08-15. Urval sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans
Varje dag tar våra över 15 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Vi undanber oss vänligen kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.ncc.se
Sista ansökningsdag 15 aug 2021 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på ca 58 Mdr SEK och 15 500 anställda 2019. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; Ärlighet, Respekt och Tillit.