Koncernsäkerhetschef

Koncernsäkerhetschef

Vill du jobba i en dynamisk och stöttande miljö? Är du ansvarstagande och brinner för säkerhetsfrågor så är den här tjänsten något för dig. Som säkerhetschef kommer du att fungera som NCC:s och verksamhetens yttersta kravställare i övergripande säkerhets- och informationssäkerhetsfrågor.

Till vår till vår nordiska organisation söker vi för denna tjänst en koncernövergripande säkerhetschef med en gedigen erfarenhet från säkerhetsområdet. Funktionen utgör NCC:s yttersta ansvariga i säkerhetsfrågor och ska bidra till att kontinuerligt stärka koncernens robusthet och skydda varumärket.

Här är dina nya utmaningar

Som säkerhetschef på NCC ges du det övergripande uppdraget att minimera risken för skador på person, materiella och immateriella tillgångar samt att motarbeta brott inom eller riktade mot NCC. I rollen ingår också att ansvara för att etablera, utveckla och medverka till att NCC policys och riktlinjer inom säkerhetsområdet följs i samtliga delar av koncernen samt att ansvara för att dessa underhålls och uppdateras regelbundet.

Att löpande kunna ge exekutiva råd, effektivt stöd och relevant information till ledningsgrupper, chefer och projektledningar samt att etablera och vidareutveckla arbetssätt och metoder för att mäta och säkerställa att NCC har rätt nivå och fokus i säkerhetsarbetet, är även det relevanta ansvarsuppgifter för vår nästa säkerhetschef.

Rollen innefattar stöd och nära samarbete internt i bolaget, med t ex. funktionerna IT, Compliance, internrevision, inköp, ekonomi, Försäkring, utöver koncern- och affärsledningar samt våra fem affärsområden. I rollen följer budgetansvar.

Dina erfarenheter

Vi ser gärna att du har en universitets- eller yrkeshögskola inom något eller några av områdena risk management, säkerhet, juridik, underrättelseanalys, beteendevetenskap eller motsvarande jämförbara kunskaper. Certifieringar, övriga relevanta utbildningar och fördjupningskurser inom säkerhetsområdet ses som meriterande.

Du har minst fem års erfarenhet av arbete som säkerhetschef i dotterbolag eller på koncernnivå i liknande roll. Branscherfarenhet är meriterande. Du har i dina tidigare roller skaffat dig en mycket god erfarenhet av riskhantering och kontinuitetsarbete i en komplex bolagsstruktur och av att utveckla säkerhetsarbetet inom en större organisation. Du har även flera års erfarenhet av att arbeta med övergripande informationssäkerhet inom en sådan organisation.

De här egenskaperna och kompetenserna vill vi att du har

För att lyckas i rollen måste du vara mycket driven och ha en mycket hög grad av självständighet och integritet med en stor affärsmässig förståelse för att kunna på så vis bedöma stödja och styra arbetet utifrån ett affärsperspektiv. Du är analytisk och strategisk med vana att formulera mål och pedagogiskt kunna förklara hur man når dit och samtidigt ha förmågan att kunna arbeta strukturerat, välplanerat samt kunna driva ett pedagogiskt förändringsarbete med en konsultativ framtoning.

Du har en mycket god förmåga att kommunicera såväl muntligt som skriftligt på svenska och engelska. För att fungera i rollen inom NCC måste du vara prestigelös, pragmatisk, uthållig samt trivas i en omväxlande miljö med hög grad av entreprenörskap.

För att trivas hos oss är det viktigt att du får energi av förändring, är öppen och ansvarstagande.

Vi erbjuder dig en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Vår arbetsmiljö präglas av nöjda och stolta kollegor, stor arbetsglädje och god möjlighet att påverka.

Ytterligare information

Tjänsten är placerad på vårt koncernkontor i Solna, Stockholm.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Österman, HR-specialist Rekrytering, karin.osterman.de.wall@ncc.se. Vi har ett löpande urval och tillsättning av tjänsten. Registrera din ansökan och CV nedan senast 2019-03-27.

Varmt välkommen med din ansökan!

NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på närmare 57 Mdr SEK och 16 300 medarbetare (2018). NCC skapar framtidens miljöer för boende, arbete och kommunikation med ett ansvarsfullt byggande som ger hållbart samspel mellan människa och miljö. Våra värderingar är ärlighet, respekt, tillit och framåtanda.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.ncc.se
Sista ansökningsdag 27 mars (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på 53 Mdr SEK och 17000 anställda 2016. Med Norden som hemmamarknad är NCC verksamt inom hela värdekedjan - utvecklar kommersiella fastigheter och bygger bostäder, kontor, industrilokaler och offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. NCC erbjuder även insatsvaror för byggproduktion samt tillhandahåller beläggning och vägservice. NCC skapar framtidens miljöer för arbete, boende och kommunikation med ett ansvarsfullt byggande som ger hållbart samspel mellan människa och miljö. Vår vision är förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna.