Hållbarhetsspecialist Hållbarhet, Mark- & Vattenmiljö - NCC Infrastructure

Hållbarhetsspecialist Hållbarhet, Mark- & Vattenmiljö - NCC Infrastructure

I din roll som hållbarhetsspecialist kommer du att arbeta som med hållbarhetsfrågor inriktat mot NCC:s anläggningsprojekt. Du kommer att arbeta med alla tänkbara mark- och miljötekniska utmaningar men också arbeta med utvecklingsfrågor inom området för NCC.

NCC Teknik är en avdelning inom NCC Infrastructure. Vi fungerar som ett kunskapsnav där vi tillhandahåller tekniska och hållbara lösningar med NCCs affär och projekt i fokus. Här finns för närvarande 4 enheter med teknisk kompetens inom projekteringsledning/ anläggning, geo/berg/mark samt hållbarhet, mark- och vattenmiljö. Enheterna erbjuder även tjänster inom produktionsstöd, teknisk utveckling, FoU, rådgivning samt projektering. Inom NCC Teknik Infrastructure är vi drygt 70 medarbetare med personal i Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå och Västerås.

Rollen som hållbarhetsspecialist

I vår enhet arbetar du som internkonsult åt hela NCC inom Sverige och på sikt inom hela Norden. Vi är ofta en miljö- och hållbarhetslänk mellan NCC:s affärsområden och håller också ofta i kommunikationen med tillsynsmyndigheter.

Du kommer att inneha en omväxlande roll där du är inblandad i tidiga skeden likväl i skarpa projekt. I huvudsak sker detta genom rådgivning i tidiga skeden samt som tekniskt stöd mot produktionen.

I din roll som hållbarhetsspecialist kommer du att arbeta som med hållbarhetsfrågor inriktat mot NCC:s anläggningsprojekt. Du kommer bland annat arbeta med klimatkalkyler, livscykelanalyser, klimatdeklarationer, miljövarudeklarationer (EPD), och miljöklassning (Ceequal) av anläggningsprojekt, vilket också är områden som fått större fokus i samhället och inom NCC.

Din profil

För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du har utbildning så som civilingenjör, miljövetare eller närliggande område. Vidare har du tidigare erfarenhet från att arbeta med miljö- /hållbarhetsfrågor inom anläggningsbranschen.

Det är lämpligt att du har någon av dessa erfarenheter LCA, Trafikverkets klimatkrav och klimatkalkyl, Ceequal ochomgivningspåverkan,. Har du också kunskaper från modellering i programvarorna GaBi, SimaPro eller liknande är det meriterande.

Som person vill vi att du självgående, initiativtagande, prestigelös, analytisk och drivande. Du är van vid att arbeta med utvecklingsprojekt och att arbeta administrativt. Du är hjälpsam och kreativ och gillar när det inte finns tydliga svar på problem.

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på NCCs kontor i Stockholm.

Kontakt och ansökan

Välkommen med din ansökan. Urval görs löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, dock senast 2021-03-31

För frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR Rekryteringsspecialist Karin Österman de Wall, 079-0787210. Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta gärna vår specialistchef Malin Norin, malin.norin@ncc.se .

Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans
Varje dag tar våra över 15 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.ncc.se
Sista ansökningsdag 12 apr 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på ca 58 Mdr SEK och 15 500 anställda 2019. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; Ärlighet, Respekt och Tillit.