Hälsoutvecklare

Hälsoutvecklare

Inom NCC kommer säkerheten först och vi satsar hårt på ett proaktivt och systematiskt hälso- och arbetsmiljöarbete. Pioneering safety är vårt ledord för att nå vår vision om att skapa hälsosamma och säkra arbetsplatser utan olyckor. Vi har en kultur som präglas av säkerhet och omtanke. Att agera är att bry sig om. Vi söker nu en ny medarbetare i rollen som hälsoutvecklare som ska hjälpa oss att förstärka och utveckla vårt hälsoarbete inom NCC.

Här är dina nya utmaningar

Tjänsten ingår som en del av vår arbetsmiljöorganisation, och tillsammans utvecklar vi hälso- och arbetsmiljöarbetet i riktning mot noll olyckor och skapar förutsättningar för att alla ska må bra och utvecklas. Som hälsoutvecklare är du ansvarig för att driva och samordna hälsofrågor inom NCC Sverige AB, samt samarbeta kring vissa hälsofrågor inom NCC Group. Du medverkar i utvecklingen av vårt systematiska hälsoarbete, vilket omfattar såväl rutiner och guidelines, och verkar för ökad kunskap om livsstilskompetens hos våra medarbetare och för förståelse av sambandet mellan hälsa-trivsel-arbetsmiljö och produktivitet. I rollen ingår även att bevaka och följa upp tecknade avtal med våra leverantörer inom hälsoområdet.

Hälsa och Arbetsmiljö inom NCC är inte bara regler och föreskrifter, utan för oss handlar det om att vara en god förebild och en ambassadör för hälsosamma och säkra arbetsplatser. Rollen innefattar både strategiskt som fortlöpande operativt och administrativt arbete.

De här erfarenheterna och egenskaperna vill vi att du har

Vi söker dig med utbildning inom HR, Hälso- och Arbetsmiljöområdet eller motsvarande samt några års erfarenhet inom området med ett starkt engagemang för hälso- och arbetsmiljöfrågor där vi ser det som meriterande med tidigare erfarenhet av alkohol- och drogrelaterade frågor.

Du är en strukturerad och organiserad person som har förmåga att inspirera andra i hälsoarbetet och driver dessa frågor självständigt och målmedvetet. Det är också viktigt att du är en god pedagog och kommunikatör då arbetet innebär att förankra och säkerställa att arbetssätt och processer inom hälsa förstås och efterlevs. Du har lätt för att skapa goda relationer och har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Självklart drivs du av en stark vilja att bidra till vår vision om att skapa hälsosamma och säkra arbetsplatser utan olyckor!

Ytterligare information

Placeringsort är vid vårt huvudkontor i Solna. Rapportering sker till vår Arbetsmiljöchef inom Building.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta arbetsmiljöchef Cecilia Lundgren på telefon 070- 227 67 10 eller HR-Specialist Rekrytering Matilda Jönsson telefon 070-088 78 52. Din ansökan vill vi ha senast den 23 september.

Välkommen med din ansökan!

NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på närmare 55 Mdr SEK och 17 800 medarbetare (2017). NCC skapar framtidens miljöer för boende, arbete och kommunikation med ett ansvarsfullt byggande som ger hållbart samspel mellan människa och miljö.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll HR & Personal, Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ncc.se
Sista ansökningsdag 23 sept (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på 53 Mdr SEK och 17000 anställda 2016. Med Norden som hemmamarknad är NCC verksamt inom hela värdekedjan - utvecklar kommersiella fastigheter och bygger bostäder, kontor, industrilokaler och offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. NCC erbjuder även insatsvaror för byggproduktion samt tillhandahåller beläggning och vägservice. NCC skapar framtidens miljöer för arbete, boende och kommunikation med ett ansvarsfullt byggande som ger hållbart samspel mellan människa och miljö. Vår vision är förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna.