Gruppchef - Konstruktion

Gruppchef - Konstruktion

NCC:s vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Vi utvecklar, bygger och säljer framtidens miljöer för boende, arbete och kommunikation. Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; ärlighet, tillit, respekt och framåtanda.

Vi söker nu en gruppchef till Konstruktionsgruppen Mellan/Nord. Gruppen består idag av 12 stycken medarbetare med kompetens inom konstruktion. Då vi växer planerar vi att dela gruppen så arbetet innebär att leda ca 6 medarbetare. Gruppen arbetar uppdragsbaserat i nära samarbete med NCCs entreprenadverksamhet från tidiga skeden med systemlösningar och innovativa kalkylunderlag fram till och med bygghandlingsprojektering. Uppdragen drivs i 3D. Förutom projekteringsuppdrag ingår även deltagande i utvecklingsuppdrag samt tekniskt stöd till NCCs inköps- och produktionsenheter. Uppdragen gäller i huvudsak bostäder och kommersiella byggnader.

Här är dina nya utmaningar

Då vi är inne i en utvecklings- och tillväxtfas är denna roll strategiskt mycket viktig för oss. Vi ser följande arbetsuppgifter och utmaningar:
 • Säljansvar
 • Ekonomiskt ansvar
 • Resursplanering
 • Personal- och utvecklingsansvar för gruppen
 • Eget, operativt arbete som kvalificerad specialist i uppdrag
 • Medverka i utveckling av hela konstruktionsenheten
De här erfarenheterna söker vi
 • Minst fem års erfarenhet av tekniska utmaningar där du omsätter dina erfarenheter och teoretiska kunskaper i produktionsvänliga lösningar
 • Minst fem års erfarenhet från arbete som uppdragsledare och gärna erfarenhet från att vara gruppchef inom konsult- eller entreprenadbranschen
 • God tvärvetenskaplighet och förståelse för andra teknikgrenar
 • Utbildningsbakgrund inom konstruktion, gärna på civil- eller högskolenivå
De här egenskaperna söker vi
 • Tydlig förmåga att coacha och inspirera andra samt sprida positiv energi och skapa ett bra arbetsklimat.
 • Utvecklings- och lösningsorienterad - både vad gäller medarbetare och verksamhet
 • Resultatinriktad
 • God kommunikatör både i tal och i skrift på svenska och engelska
 • Förmåga att sätta affären i fokus, dvs hög samarbetsförmåga med kollegor på NCC och kunden
 • Driven, uthållig och tydligt öppen för nya idéer.
 • Ansvarsfull, prestigelös och med klar förmåga att delegera, utveckla och motivera medarbetare.
Vi förutsätter att du delar våra värderingar - ärlighet, respekt, tillit och framåtanda.

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på NCCs kontor i Solna eller Uppsala men innefattar resor inom hela Sverige. Kontakta gärna Chef för Teknik och Hållbarhet Maira Slokenbergs Fernö eller HR Specialist rekrytering, Karin Österman de Wall, 079-078 72 10 vid frågor. Registrera din ansökan och CV nedan. Urval sker löpande så ansök därför så snart som möjligt, dock senast 2018-06-28.

Kom och väx!

Här på NCC erbjuds du en plats i en organisation med sunda värderingar, höga hållbarhetsambitioner och en stark vilja att lyckas. Vi har en bra gemenskap med lärande kultur och detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Du kommer att jobba i ett stort entreprenörsföretag med en ständig närhet till produktionssidan och stor möjlighet till återkoppling och erfarenhetsåterföring.

Närheten till våra beställare och till produktionen är i det närmaste unik i branschen. Tillsammans med våra kollegor får vi följa projekten vi arbetar med vilket ger oss en spännande arbetsmiljö och stora utvecklingsmöjligheter. I detta ligger mycket av vår styrka och drivkraft. Vi spelar också en aktiv roll i utvecklingen av de hållbarhetsfrågor som NCC är involverade i.

Välkommen till oss!

Teknik och Hållbarhet är en stabsenhet inom NCC Building Sverige med kompetens inom Hållbarhet, Konstruktion, Installation och Visualisering. Enheten har runt 140 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Vi är en specialistenhet och fungerar som ett kunskapsnav där vi tillhandahåller hållbara lösningar med NCCs affär och projekt i fokus. Här finns grupper med kompetens inom bl a konstruktion, installation (el/VVS), brandprojektering, miljö, social hållbarhet, energi och byggnadsfysik. Verksamheten är fokuserad på stöd och rådgivning i tidiga skeden och arbetar även med utveckling och projektering.

NCC är ett värderingsstyrt företag där vi bl.a. lägger stor vikt vid vår arbetsmiljö vilket inkluderar mångfald och jämställdhet.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ncc.se
Sista ansökningsdag 22 juni (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på 53 Mdr SEK och 17000 anställda 2016. Med Norden som hemmamarknad är NCC verksamt inom hela värdekedjan - utvecklar kommersiella fastigheter och bygger bostäder, kontor, industrilokaler och offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. NCC erbjuder även insatsvaror för byggproduktion samt tillhandahåller beläggning och vägservice. NCC skapar framtidens miljöer för arbete, boende och kommunikation med ett ansvarsfullt byggande som ger hållbart samspel mellan människa och miljö. Vår vision är förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna.